Årets Javazone blir en festival

Årets Javazone blir en festival

Konferansens tiårsjubileum går mer i dybden og byr på radikale grep.

Årets Javazone er den tiende i rekken, og det skal markeres. Clubzone-konseptet på kveldingen får nye lokaler og blir mer lik en festival, ifølge arrangørene.

Den rent sosiale begivenheten på kvelden skal samles når den flyttes fra mindre puber på Grønland til et større lokale på foreløpig ukjent sted.

Arrangementet beskrives som en bursdagsfest med plass til 1.700 deltakere.

Revolusjonerende logistikk

Selve fagdelen konferansen blir også annerledes, arrangørene lover et helt nytt konferansekonsept som aldri før har vært gjennomført. De vil ikke gå veldig i detalj, men mener det logistikkmessig sett vil være revolusjonerende. Planløsningen i Oslo Spektrum, der det har vært stander i midten og foredrag i øvrige tomrom, blir helt annerledes som følge av dette.

- Det blir en helt ny atmosfære, vi skal lage konferanse på en måte som aldri tidligere er gjort. Faglig blir det stående fra før, men måten å løse logistikk på er helt ny, sier teknisk ansvarlig Carl J. Onstad.

Se også:

Fjorårets Javazone i bilder!

- Vi har snudd opp ned på ting. Det blir som en fest for utviklerne, skyter konferansens leder Andreas Røe inn.

Klasserom

Programkomiteen startet som vanlig arbeidet med å hente foredragsholdere allerede i oktober i fjor, men programmet er på langt nær ferdig. Programkomitéen har blant annet kontaktet gode, tidligere foredragsholdere for å sikre populære comeback.

- Programutvalget har ikke hatt noen overordnet strategi, vi vil bare ha de kuleste foredragsholderne. Vi har i år hatt større frihetsgrad til å booke de kuleste foredragsholderne uavhengig av fagområde, sier Kristoffer Moum, leder i programkomitéen.

Det kan bli mer om mobile plattformer, som Android, på årets konferanse. I tillegg legges det planer om å ha enkelte kortere foredrag om smalere tema, kanskje i en form som minner mer om klasseromsundervisning eller workshop.

- Da får man mulighet til å gå mer i dybden. Det er egentlig et forslag som har kommet på banen fordi fra noen tidligere foredragsholdere som ønsket det, og vi tenkte at det ikke var en dårlig idé. Deretter har det spredt seg via ryktebørsen, og nå er det flere foredragsholdere som har ønsket en slik foredragsform, sier Moum.

I tillegg har foredragsholdere gitt tilbakemelding om at nivået på norske utviklere er såpass godt at de kan gå mer i dybden her enn i andre land.

Overføringene skal i år som i fjor overføres i HD til NTNU i Trondheim. Arrangørene har ikke noe imot å overføre til andre universitetsbyer, men trenger i så fall økonomisk drahjelp fra lokalt næringsliv.

Etter konferansen blir foredragene lagt ut på nett som et oppslagsverk for allmenn beskuelse.

Viral kampanje på forsommeren

Markedsføringen av konferansen har tidligere slått godt an. Den har vært viral, det vil si basert på sosiale medier og jungeltelegrafen. For to år siden var det Espen Eckbo som harselerte med utviklere gjennom parodier.

I fjor var det Lady Java og traileren Java for Ever som dro lasset, også langt utenfor landegrensene og sågar utenfor utviklermiljøet – totalt har denne kampanjen høstet fem millioner visninger.

Onstad lover at årets virale kampanje også vil bli en slager når den dukker opp på forsommeren.

- Vi har oppskriften på reklamefilmer som kombinerer fag og humor, og som fungerer veldig godt for viral spredning, sier han.

Microsoft er forøvrig inne på partnersiden for første gang. Selskapet har ønsket det tidligere, uten at det har blitt realisert.

- Vi samarbeider mye med Microsoft i det daglige, så det var bare et tidsspørsmål. Det er mer fornuftig å prate sammen og samarbeide, sier Røe.

Moum legger til at de også har ytret ønske om å bidra på selve programmet.

- Hva skal de snakke om? .Net?

- Vi får se hva de vil snakke om. Det må screenes, sier Moum og ler.

Etter konferansen er over, gjentar arrangørene suksessen fra fjoråret med å invitere interesserte foredragsholderne på tur i norsk natur.

Billettsalget til årets arrangement har forøvrig startet.

Les om:

Utvikling