BartPE - Windows-start fra cd

BartPE - Windows-start fra cd

Dette kjekke programmet lar deg kjøre Windows direkt fra en pc.

BartPE er et program som lar deg «installere» Windows XP eller Windows 2000 Server i en nedskalert versjon på en cd eller dvd.

Hensikten med dette kan være for å få kjørt spesifikke programmer. Et annet sted i denne artikkelen er Ultimate Boot CD 4 Windows omtalt – dette er kanskje det mest ekstreme eksempelet på hva BartPE kan benyttes til. Vi kommer videre også tilbake til en applikasjon kalt DriveImage XML, som kan være hensiktsmessig å «installere» i en BartPE-løsning.

For en del kan det være snakk om å få kjørt opp Windows for å kjøre en spesifikk funksjon. Dette kan være et systemverktøy eller bare for å ha tilgang til Windows for å få kopiert ut data hvis systemet har krasjet. For en del applikasjoner finnes det egne BartPE-tillegg som skal gjøre det enklere å integrere applikasjonen i en PartBE-løsning.

Microsoft leverer selv spesielle PE-versjoner av Windows. Dette gjelder imidlertid kun for andre selskaper som leverer programvare til et Windows-miljø,.

BartPE tar utgangspunkt i installasjonsfilene man har for Windows XP eller 2003 Server. Vista er ikke støttet, men det finnes også en lignende løsning for Vista.

Last ned BartPE 3.1.10a her, eller gå for Vista-alternativet VistaPE som du kan laste ned her. Les mer om de to programmene på henholdsvis nu2.nu og vistape.net.

Les om: