Blom fisjonerer og kjøper spansk

Blom fisjonerer og kjøper spansk

Blom ASA kjøper alle aksjene i det spanske programvareselskapet Opera Wireless Holding. Blom vil styrke seg innen geografisk informasjon.

Blom kjøper 100 prosent av aksjene i det Madrid-baserte softwareselskapet Opera Wireless Holding for 7,5 millioner euro med oppgjør i Blom-aksjer. Avtalen vil bli gjennomført etter at konklusjonen på Due dilligence-prosessen foreligger 1. august.

– Dette oppkjøpet representerer det første skrittet for Blom på veien mot et sterkere grep om verdikjeden for geografisk informasjon, sier Dirk Blaauw, CEO i Blom ASA i en pressemelding.

LES OGSÅ: Microsoft bruker norsk kartselskap

Blom ASA er for tiden inne i en fisjonsprosess, hvor forretningsområdet Offshore Technology blir skilt ut og notert på Oslo Børs under et nytt selskapsnavn. Forretningsområdet Geographical Information vil etter dette alene utgjøre Blom ASA.

Det strategiske målet med fisjonen er å skape to separate børsnoterte selskaper, som hver for seg har tydelige strategiske ambisjoner og fokus. Oppkjøpet av Opera Wireless Holding er det første betydelige strategiske grepet man tar for utvidelser av virksomheten innen verdikjeden for trådløs geografisk informasjon.

Produktporteføljen til Opera Wireless består av innebygde softwareløsninger og hardwaredesign for trådløse enheter basert på 3G, Bluetooth, Wi-Fi og DVB-teknologi. Selskapet utvikler i tillegg multiplattform sosiale nettverk for sine kunder.

Utvikling