Brukervennlig synkronisering i ny drakt

Brukervennlig synkronisering i ny drakt

TEST: Jobber du i en liten bedrift eller trenger et meget enkelt sikkerhetskopieringsprogram på hjemme-pc-en er LapBack uten tvil et av de aller beste programmene penger kan kjøpe.

Det norske sikkerhetskopieringsprogrammet LapBack er ikke et ukjent produkt for oss. Vi testet versjon 1.9 for to år siden, og var da meget godt fornøyd med produktet. Programmet fikk toppkarakter når det kom til brukervennlighet. Videre har vi sett programmet levert sammen med eksterne harddisker fra Microstorage. Nå er selskapet bak programmet klar med versjon 2.1, og vi har tatt en nærmere titt.

Meget bra funksjonalitet

Selv om versjonsnummeret ikke signaliserer et dramatisk hopp, er forskjellene fra versjon 2.1 og tidligere versjoner meget omfattende. Mye mer omfattende enn det man er vant til fra programvarebransjen.

Nytt i versjon 2.1 er en ny veivisermodus som skal gjøre det enda enklere å ta sikkerhetskopi i løpet av kun tre steg. Ønsker man å gjøre operasjonene manuelt, er det fullt mulig å skru av veiviseren.

En annen kjekk nyhet er støtte for å foreta differensierte kopi. Tidligere utgaver støttet kun inkrementell kopi. LapBack kan også ekskludere filtyper som man ikke vil ta kopi av. Det kan være nyttig dersom man skal ta sikkerhetskopi av mappen Mine dokumenter (eller Dokumenter som den nå heter under Vista). I denne mappen finner man også videoer og musikk, som er filtyper man nødvendigvis ikke ønsker å ta sikkerhetskopi av. Med LapBack 2.1 er det nå mulig å ekskludere musikk, video og andre midlertidige filer.

Mange er opptatt av sikkerheten på sikkerhetskopiene sine. LapBack støtter tre kjente krypteringsformer: 3DES, AES256 og FastAES. Dette er kanskje spesielt viktig, nå som programmet har mulighet for å overføre sikkerhetskopierte filer via internett (ftp).

Sist, men ikke minst, støtter versjon 2.1 Windows Vista. I tillegg til å bare fungere under Vista, er det gjort et par tilpasninger for Vista. Kjører man programmet under Vista, vil man få forslag om å ta sikkerhetskopi av e-post fra Windows Mail og ikke Outlook Express. Vi hadde for øvrig ingen problemer knyttet til programmets stabilitet. Testen ble kjørt under både Windows Vista og Windows XP.

Vi har ikke spalteplass til å gå gjennom alle nyhetene i LapBack 2.1. Skal vi trekke frem to andre viktige tilføyelser, må det være bedre ytelse og mulighet for sanntidskopier.

Konklusjon

Jobber du i en liten bedrift eller trenger et meget enkelt sikkerhetskopieringsprogram på hjemme-pc-en er LapBack uten tvil et av de aller beste programmene penger kan kjøpe. Har man mer omfattende behov, er LapBack ikke det rette programmet å se på. Programmet tilbyr de viktigste funksjonene et sikkerhetskopieringsprogram skal tilby, samtidig som brukervennligheten er svært god. Et godt kjøp.

LapBack Small Business & Home User 2.1

Pris: Ca. kr 350 inkl. mva.

Produsent: LapBack AS

Internett: www.lapback.no

Brukervennlighet: 10

Funksjonalitet: 9

Pris/ytelse: 8