Bug påvirket valgresultat

Bug påvirket valgresultat

En programmeringsfeil i stemmemaskinene slukte hundrevis stemmer i det amerikanske primærvalget.

Tidligere i år sørget problemer med de digitale stemmesystemene i USA for at hundrevis av stemmer forsvant fra primærvalget.

Selskapet som har laget systemet, Premier Election Solutions, hevdet da at problemet skyldtes antivirusprogramvare fra McAfee.

Kuvendig

Nå gjør imidlertid selskapet kuvendig. I går gikk selskapet ut med en rettelse hvor det oppgis at problemet trolig heller skyldes en programmeringsfeil i stemmemaskinene.

- Vi har grunn til å tro at en logisk feil i kildekoden kan få maskinene til å miste valgstemmer. Vi er veldig lei for at vår første analyse av problemet la skylden på et antivirusprogam, hvilket ikke er tilfellet, sier visepresident i selskapet til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Stevnet

Premier Election Solutions har oppfordret stemmekontorene til å dobbeltsjekke alle valgresultatene på serveren. Selskapet jobber for tiden med en løsning på programmeringsfeilen for alle stemmemaskinene som fortsatt er i drift.

Tabben har allerede sørget for at selskapet har blitt stevnet for bedrageri samt for alvorlige sikkerhetsproblemer på stemmemaskinene.

Utvikling