C++ versjon hyllet for forbedringer

C++ versjon hyllet for forbedringer

Endringene på ett av verdens mest populære programmeringsspråk har nå blitt godkjent.

Den nyeste versjonen av C++ er nå godkjent i en enstemmig avtemning avholdt av International Organization for Standardization (ISO), skriver The Register.

Ifølge C++ guru og ISO’s komitésjef Hern Sutter, kan den offisielle utgivelsen av det som fra nå av vil bli kalt C+11 forventes mot slutten av året.

- Revolusjon

Sutter sier at avstemningen er “en viktig milepæl i historien til et storslått språk”. Han sier også at oppdateringen som er gjort med C++ representerer den største endringen av programeringsspråket siden det ble ratifisert for 13 år siden. Sutter forteller:

- Dette er den første store revolusjonen med nye funksjoner siden 1998.

C++ ble laget av Bjarne Stroustrup som et generelt programmeringsspråk som var karftigere og enklere å bruke enn C, takket være integreringen av objektorientering.

C++ blir mye brukt i dag i Apples OS X, Microsoft Windows 7; Googles MapReduce og Chrome, Facebook, MySQL og Adobe Illustrator, for å nevne noen.

Nye endringer

Det er en mengde nye endringer på programmeringsspråket som kan hjelpe til med å få jekket ned frustrasjonsnivået; blant annet flere lambdafunksjoner og initialiseringslister. Den største endringen er helt klart inkluderingen av en standardisert minnemodell.

Minnemodellen innbærer at C++ har et standardisert bibliotek som utviklere kan forholde seg til. Det var Sutter som fortalte at tiden nå er inne for en standarisert minnemodell. Begrunnelsen er at flerkjerneprosessorer blir mer og mer vanlig innen databehandling, i alt fra Dells Pentium-servere til Ipad 2. Flere kjerner krever at ulike tråder i programvaren kommuniserer med prosessorens minnekjerne.

Utvikling