CA-topp bak murene

CA-topp bak murene

I morgen begynner tidligere CA-topp Sanjay Kumar på sin 12 år lange dom for regnskapssvindel. Om ikke lenge må trolig også Charles Wang svare for seg i retten.

45-år gamle Kumar fikk 12 år for å ha tilbakedatert kontrakter for å øke omsetningen til programvareselskapet Computer Associates (CA). Han sa seg skyldig i både dette og i å ha hindret etterforskningen. I morgen tar han steget innenfor murene til det som trolig er fengselet i Fairton New Jersey, som er det amerikanerne kaller et ”minimum security prison”.

Han får da en skjebne lik andre kjente hvitsnippforbrytere, som for eksempel WorldComs Bernard Ebbers. Ebbers har også havnet i et av USAs svar på Norges pallesnekreverksteder

Kumar fikk derimot en økonomisk dom som kanskje svir verre. Han må betale 798 millioner dollar av et milliardfond som er opprettet for å betale ut erstatninger til CAs investorer. Innen 2008 må 52 millioner av denne summen betales inn.

CA-gründer Charles Wang, som for øvrig var en slags mentor for Kumar, venter nå på at hans tidligere arbeidsplass skal saksøke ham. CA venter på domstolens tillatelse til å saksøke Wang for ulovlighetene som selskapet har vært involvert i. De hevder at Wang var med på å skape denne kulturen helt fra slutten av 1980-tallet og frem til 2004.

LES OGSÅ: Tidligere CA-topp dømttil 12 års fengsel
Stille om Wang

Utvikling