Chrome kommer for Mac og Linux

Chrome kommer for Mac og Linux

Utviklernes testversjon kan kjøres, men Google advarer mot ustabilitet og ber om tålmodighet.

Sent torsdag forrige uke dukket det opp en utviklerversjon av Chrome for Mac og Linux. Dermed er Google i ferd med å innfri september-løftet om å utgi nettleseren også for disse operativsystemene.

Versjonene er imidlertid foreløpig røffe og ustabile, advarer Google

- Vi har en tidlig versjon for Mac og Linux rettet mot utvikler-kanalen. Hva enn du gjør, vennligst ikke last dem ned!, sier Chrome-bestyrere Mike Smith og Karen Grunberg i en blogg, før de legger ti:

- Naturligvis med mindre du er en utvikler eller rett og slett setter pris på ukomplett, uforutsigbar og potensiell krasjende programvare.

Uløste bugs

De to advarer mot at versjonen foreløpig mangler viktig funksjonalitet, som mulighet for å ta utskrift og kompabilitet med Adobe Flash-plugin.

Det finnes også en voksen bug-liste som inneholder alt fra minnelekasjer til mangel på bokmerkestyringsfunksjon.

- Vi forsøker å få Google Chrome stabil nok på Mac og Linux for en beta-utvgivelse så snart som mulig, sier Smith og Grunberg.

Test gir bra resultat

Computerworld USA har til tross for Google advarsler testet ut Mac-versjonen, og meddeler at nettleseren kjørte knirkefritt i flere timer.

Hastighetstester viser dessuten at Chrome er ni prosent kjappere enn Safari og hele 37 prosent kjappere enn siste Firefox.

Chrome og Safari er begge basert på Webkit, men har forskjellig motor for javascript.

Utvikling