Cup-feber i Bardufoss

Cup-feber i Bardufoss

Det lille programvareselskapet Spectare har utviklet en løsning som kan spare idrettsforeldre for uker med arbeid. Firemannsbedriften ønsker å selge programvaren i andre deler av verden.

CupAssist er skreddersydd for å administrere ballturneringer, en jobb et uttall idrettsforeldre har slitt med i alle tider.

- Det som flere personer jobber med hver dag og kveld i en uke, kan en person nå gjøre på et par ettermiddager, sier daglig leder Ole Kristian Engvoll i Spectare.

Applikasjonen er allerede i bruk blant 120 arrangører innen fotball og håndball i Norge, blant annet Norges Volleyballforbund. I neste uke avgjøres det om det svenske volleyballforbundet også plukker det opp.

- Vi trodde ikke turneringsmarkedet var så stort som det faktisk er. I Norge foregår det jo flere tusen turneringer i året, og alle sliter med det samme – å få kabalen til å gå opp, sier Engvoll.

Ideen ble unnfanget i 2005 da en turneringsarrangør lurte på om selskapet kunne lage et lite dataprogram for å grovfordele kampene i turneringen.

Motor fra Sintef

Sintef kom inn i bildet og laget en matematikk-motor for å fordele kamper raskt og korrekt. Denne modellen er ifølge Sintef selv verdens eneste av sitt slag.

- Først fikk vi utlevert et teoretisk grunnlag på 40-50 sider med matematikk. Deretter fikk vi to filer som ble implementert og vi var oppe og gikk. Det var en opplevelse å se hvordan forskning kan bidra til å løse praktiske problemer, forteller Engvoll.

Programvaren er ennå ikke helt ferdig. Kundene har kjøpt produktet vel vitende om at det først skal ferdigstilles i slutten av året. Tilbakemeldingene fra brukerne er viktig for at de fire Spectare-ansatte i Bardufoss skal kunne gjøre jobben med så få ressurser.

Programvaren er foreløpig oversatt til svensk, dansk, spansk og engelsk. Spectare har opprettet en filial i Sverige og vil gjøre det samme i Danmark. De har ikke helt bestemt hvordan de skal takle ekspansjonen videre ut i Europa.

- Vi er mer usikker på om vi skal etablere filialer eller finne samarbeidspartnere, sier Engvoll.

Les om: