De ni merkeligste buggene

De ni merkeligste buggene

Bugs er noe som nesten aldri kan unngås. Her er verdens ni merkeligste, ifølge ny kåring.

Pc World USA har kåret verdens ti merkeligste bugs. Her er de:

1. Skatteproblem

I 1995 blir det problemer med skatteprogrammet Macintax for Mac. Brukere med modem som kjører programmet fra Intuit kan plutselig komme inn på en server der de kan endre og ta bort informasjon om skattetilbakebetaling for 60.000 brukere. Årsaken var at brukernavn og passord fantes i en feilsøkingsrutine som automatisk ble kjørt.

2. Første, andre, tredje - ikke solgt

I 1998 blir det trøbbel for Ebay. 11. juni var de nede i hele 22 timer, som innebærer at 2,3 millioner budrunder påvirkes - som innebærer et stort innteksttap for Ebay. Årsaken viste seg å være feil i databasen på grunn av bugs i et program fra Sun.

3. Hvordan slutter filmen?

Mange som brukte Tivos funksjon for å ta opp tv-programmer hadde det vanskelig i 2006. Programmet slettet store deler av slutten av innspillede program. Tivo måtte be brukerne restarte innspillingsenhetene periodevis, ettersom feilen viste seg å ramme enheter som hadde stått på lenge.

4. Sitter fast på nivå 30

Det skal vise seg å være vanskelig å runde Nintendo DS-spillet Bubble Booble Revolution i 2006. Av 100 nivåer blir brukerne sittende fast på nivå 30. Programmererne har nemlig glemt å putte inn superbossen som må tas for å forlate nivå 30.

5. Omstarttrøbbel for Skype

Å ringe fra Skype 16. august 2007 ble vrient. Tjenesten er nede to dager. Årsaken er at et stort antall pc-er som kjører Windows-oppdatering startes på nytt, og forsøker å logge inn på ip-telefonitjenesten på likt. Det taklet ikke algoritmen for ressursfordeling.

6. WGA trakasserer legitime utgaver

Windows Genuine Advantage (WGA) skal forhindre piratkopierte programmer. Med 26 august startet programmet å også trakassere betalende kunder. I et tidsspenn på 19 timer klarte ikke programmet å skille piratvare fra ekte vare. Årsaken er at Microsoft ved et uhell installerte en betakode på serverne som kjørte WGA. Betakoden krevde en form for nøkkelkryptering som ikke var i drift på folks Windows.

7. Skriv ikke reboot!

Da T-Mobile G-1, første mobil med Andriod, ble lansert i 2008, slo den seg vrang hver gang et nøkkelord ble skrevet. Hvis du noen som helst sted i telefonen skriver «reboot», i en tekstmelding for eksempel, så gjør telefonen nettopp det. Årsaken var at en funksjon som fjernstyring av telefonen godtar kode fra hvem som helst i stedet for enkelte type brukere.

8. Zune liker ikke skuddår

31. desember i fjor krasjet 30 GB Zune etter en omstart. Årsak: Programmererne har glemt å ta høyde for skuddår, til tross for at kalenderen med skuddår har eksistert siden 46 år før Jesus ble født.

9. Alt er farlig!

Google kan vise hva som er farlig. Men det ble litt vel dramatisk 31. januar i år. I 55 minutter ble alle søk flagget som farlige. Årsaken var at tegnet «/» ved et uhell klarte å komme seg inn i Googles svarteliste, et tegn alle nettadresser har.

Les om:

Utvikling