Dell danner programvaredivisjon

Dell danner programvaredivisjon

Dell skal selge mer programvare, og henter inn den tidligere CA-toppsjefen John Swainson for å lede sin nye programvaregruppe.

Dell annonserte denne uken at de jobber med å opprette en programvaredivisjon.

Den nye divisjonen er en del av Dells strategi om å dekke en større del av bedriftenes it-behov. Målet med er å enklere kunne møte kundenes behov i ulike strategiske områder.

- Tilførselen av programvare, både i programvaredivisjonen og overordnet i Dell, gjør at vi kan styre omdannelsesprosessen. Programvare vil være en del av alle våre produkter og tjenester, og vi måler derfor programvaregruppens suksess ut fra suksessen til selskapet sett under ett, sier Michael Dell i en pressemelding.

Tidligere CA-topp får ansvaret

Den nye divisjonen, som har fått navnet Dell Software Group, vil ledes av John Swainson. Han kommer sist fra en stilling som seniorrådgiver i private equity-selskapet Silver Lake, og fungerte tidligere som toppsjef i CA Technologies fra 2005 til 2009. Han har også mer enn 20 års erfaring fra IBM i ulike programvarerelaterte roller.

- Dette er et spennende tidspunkt å komme inn i Dell på, sier Swainson i en pressemelding.

- Dell er en ledende løsningsleverandør og bringer flere fordeler med seg inn i programvaresektoren - deriblant en sterk merkevare og en variert og internasjonal kundebase med høy grad av lojalitet, som er et godt grunnlag å utvide programvare, sier han.

Mer programvarefokus

Dell er først og fremst kjent for sine pc-er, servere, nettverks- og lagringsprodukter, og har også en tjenestedivisjon.

Selskapet har en liten avdeling med utviklere, men har den siste tiden kombinert programvare med maskinvare i større og større grad.

I juli i fjor begynte selskapet blant annet å tilby et system med maskinvare, programvare og tjenester for bedrifter som ønsker å ta i bruk infrastruktur levert som tjenester (iaas, eller infrastructure-as-a-service), basert på cloud-programvaren Openstack.

Dell benytter også programvare fra oppkjøp som Boomis cloud-løsning, RNA Networks' programvare for minnevirtualisering, Compellents dedupliseringsteknologi og Force10s FTOS-operativsystem i servere og annen maskinvare.

- Likner HP og Oracle

Frank Scavo, direktør for rådgivingsselskapet Strativa, sier til IDG News Service at bakgrunnen for Dells nye programvaredivisjon er "åpenbar".

Han peker på at Dell har valgt en strategi som likner HP og Oracles strategier om å kombinere maskinvaren med programvare og tjenester.

- Ingen ønsker å være i commodity-markedet for maskinvare lenger, og Dell er ikke noe unntak. IBM solgte sin pc-divisjon til Lenovo, HP lekte med ideen om å selge unna sin pc-divisjon i fjor, og Oracle har flyttet Suns fokus vekk fra rimelige servere, sier han.

Flere analytikere tolker også nyheten om programvaredivisjonen som et varsel om en rekke oppkjøp fra selskapet. Rob Enderle, analytiker og direktør i Enderle Group, sier til nyhetstjenesten at flere programvareselskap bør følge nøye med på Dell i tiden fremover.

- De programvareselskapene som er avhengig av selskaper som Dell bør ta dette som et varselstegn om at alle aktørene på maskinvaresiden nå utvikler sin egen programvare, sier han.

Les om:

Utvikling