Dell vil kvitte seg med uønsket programvare

Dell vil kvitte seg med uønsket programvare

Dell har fått kjeft av kundene sine. Nå vil de endre rutinene.

Lei all slags forhåndsinstallert programvare? Nå åpner Dell for å levere pc-er som er skånet for programvare som ikke er ønsket, eller såkalt "bloatware".

Pc-leverandørene forhåndsinstallerer ofte en god del programvare på pc-ene. Programvareprodusentene betaler pc-leverandørene for å installere disse og håper at brukerne vil kjøpe nye lisenser når de har gått ut. Men for mange brukere er de direkte uønsket, og mener de opptar resurser fra systemet. For noen er det grunn å fjerne dem med en gang pc-en har kommet i hus.

LES OGSÅ: - Direktesalg-modellen på vei ut

Dell, verdens nest største pc-leverandør, har fått hundrevis av henvendelser fra irriterte kunder. Nå har selskapet tatt høyde for at kundene plages, og vil distribuere pc-er uten slik programvare. Dette gjelder i første omgang modeller i Dimension-, Inspiron og XPS serier. Ved bestilling kan man velge om man vil ha programvaren eller ikke.

- Siden vi lanserte IdeaStorm har vi hatt en kraftig debatt om bloatware.

Vi har nå tatt initiativet ved å gi våre kunder en mulighet å velge hvilken programvare de ønsker eller ikke ønsker å ha installert på pc-en sin, skriver Dell på sin websiden.

Valget gjelder for øvrig ikke all programvare. Dell vil fortsette med forhåndsinstallert antivirus. Også Adobe Acrobat Reader og Googles verktøylinje ligger fast på pc-ene.

LES OGSÅ: - Direktemodellen er ikke død!