Derfor slår ikke Linux an på skrivebordet

Derfor slår ikke Linux an på skrivebordet

Her er markedsførerens 13 grunner til hvorfor Linux ikke har greid å bli populært på skrivebordet.

Den australske markedsføreren Kim Brebach har utarbeidet en liste for nettstedet DesktopLinux.com over hvorfor Linux sliter på skrivebordet, og hvorfor produktet er håpløst å markedsføre. De 13 punktene er som følger:

1. Folkene bak produktet har ingen penger til markedsføring.

2. Grunnen til at de ikke har penger, er at de gir bort produktet gratis.

3. Siden de gir bort produktet, er det ingen som ser det i butikkene.

4. Siden ingen ser det i butikkene eller markedsført, er det få som vet at det eksisterer.

5. Produktutviklerne er avhengige av jungeltelegrafen for å tiltrekke flere brukere, men de eksisterende brukerne snakker bare med hverandre.

6. Ved nærmere granskning viser det seg at det finnes 500 versjoner av produktet. Når du prøver å forstå forskjellene på versjonene blir du forvirret. Entusiasmen synker.

7. Når du installerer produktet og prøver å bruke det, opplever du uventede problemer. Du får imidlertid også noen positive overraskelser. Dette øker entusiasmen en smule.

8. Når du spør utvikleren om hjelp, får du beskjed om å snakke med andre brukere. De tar imot deg med åpne armer, men svarer på spørsmålene dine på et merkelig språk.

9. Når du innrømmer at du ikke forstår språket, får du beskjed om at du bør lære deg det. Hvis ikke vil du ikke sette pris på produktet.

10. Når du forteller designerne at produktet ikke er mulig å markedsføre i dets nåværende form, får du beskjed om at det er helt ok, siden de bare laget det for å dele med sine venner.

11. Du lurer på hva som skjer når utviklerne og deres tilhengere krangler innbyrdes om trivielle ting. Du innser at fokuset på ingen måte ligger i å bekjempe konkurrentene.

12. Når du spør hvorfor utviklerne ikke utviser mer ledelse, får du beskjed om at de ikke har makt til å forene de kranglende gruppene. Videre får du beskjed om at det var denne typen uenighet og heftig debatt som førte til utviklingen av det fantastiske produktet i utgangspunktet.

13. Når du oppdager at noen av utviklerne har inngått avtaler med den største konkurrenten, forsvinner resten av entusiasmen.

.

Enig eller uenig? Diskuter i forumet.

LES OGSÅ: 10 grunner til å velge Linux

.

Utvikling