Dette er nytt i Silverlight 3

Dette er nytt i Silverlight 3

Satsingen på Silverlight og andre nettuviklings-verktøy fortsetter for fullt. Se nyhetene.

Mix09 er en konferanse i Las Vegas som denne uken går av stabelen for nettutviklere og andre som er interessert i fremtidens nettløsninger.

Microsoft er tilstede, og viser at de mener alvor med sin satsning på verktøy for slike utviklere.

Det mange synes er mest interessant, er at de allerede nå lanserer sin neste versjon av Silverlight. Versjon tre blir dermed lansert mindre enn ett år etter Silverlight først så dagens lys (april 2007).

De vil også snakke om Expression 3, nettmulighetene i nye Visual Studio 2010, Internet Explorer 8, Windows 7 og Azure-plattformen.

LES OGSÅ:

Microsoft saksøkt for Silverlight

- Nettutvikling er ikke noe de bare surrer med. De har kommet for å bli, tror analytiker Rob Sanfilippo i Directions on Microsoft.

Silverlight 3 er nå ute i beta, og på Microsofts nettsider ramser de opp nyhetene i lange baner.

Blant annet fokuseres det på bedre videomuligheter, som støtte for HD-video. Også avansert grafikk får en innsprøytning. Flere tredimensjonale effekter, "pixelshading", skyggelegging og bedre animasjon er ting Microsoft fremhever som nyheter.

Microsoft mener, ikke overraskende, at det nå er viktig å gi brukerne gode opplevelser. Noe de mener de kan gi med sine løsninger.

LES OGSÅ:

Microsoft sparker ballen i nettet

- Dette er en god og viktig tid for å fokusere på opplevelser, sa Bill Buxton i Microsoft Research under Mix09.

- Ved å gjøre det, kan du få resultater fra dine investeringer.

Nedenfor kan du se en av videoene om nyhetene til Silverlight. Du kan jo prøve å gjette hvilken plugin du må ha installert for å se den.

Install Silverlight

Les om:

Utvikling