Dobbelseier til Norge

Dobbelseier til Norge

Domstolenes Lovisa stakk av med pris for verdens beste ACM-løsning, og Cargonets GTS vant prisen for beste ACM i sin bransje.

«Global Awards for Excellence in Adaptive Case managment» er en årlig utdeling i regi av standardiserings- organisasjonen Workflow Managment Coalition.

I 2012 gikk Mattilsynet av med seieren med sin ACM-løsning Mats, og år var turen kommet til Domstoladministrasjonen og Cargonet.

Alle tre løsninger er utviklet av norske Computas.

Vill begeistring

Jubelen sto i taket hos domstoladministrasjonen i Trondheim natt til fredag 28. juni.

ACM-løsningen Lovisa var nemlig nominert til prestisjeprisen «Global Awards for Excellence in Adaptive Case Management». Prisen ble delt ut i Boston, og Domstoladministrasjonen holdt vake, komplett med champagne, og fulgte spent med da utdelingen ble strømmet over nett.

Les også: Domstolen kjemper mot Cargonet

De fikk all grunn til både å sprette korken og juble. Lovisa stakk av med hele to priser, den ene for beste ACM-løsning i kategorien «juss og domstoler» i tillegg til å stikke av med den gjeveste av dem alle: juryprisen for verdens beste ACM 2013.

- At vårt norske system for saksbehandling og beslutningsstøtte skulle utropes til verdens beste, er fantastisk. Dette viser at Norge ligger langt fremme, i følge amerikanerne, helt i verdenstoppen, sier Olav Aasen, ikt-direktør for domstolene i Norge.

En av de som har vært med fra begynnelsen, da Lovisa først fant veien inn i domstolene i 2003, er tingrettsdommer og avdelingsleder i Oslo Tingrett Nina Opsahl.

- Det som er viktig for meg med Lovisa er at vi har en god saksbehandlingsløsning som fungerer, og som gir meg støtte i de beslutningene og prosessene jeg har ansvar for, sier Opsahl.

Les også: It-trøbbel rammet domstolene

Hun er også svært glad for at verktøyet får internasjonal anerkjennelse.

- Denne prisen viser at Lovisa er bygget på verdensledende måte, og gir et svært godt grunnlag for hvordan vi kan videreutvikle Lovisa inn i fremtiden, sier Opsahl.

Også Justisminister Grete Faremo er fornøyd med resultatet.

- Her er det bare for meg å gratulere Domstolsadministrasjonen. Dette er en skikkelig gladnyhet, og viser at utviklingen i domstolene er på rett vei, sier Faremo.

Shipping og logistikk-mesteren

Også selskapet Cargonet var nominert til ACM-pris for sin løsning for logistikkhåndtering, GTS. Og jammen vant ikke de , i kategorien «Shipping og logistikk».

- Vi er svært stolte og ydmyke over anerkjennelsen for arbeidet som er lagt ned i å utvikle prosessbaserte it-løsninger i en uforutsigbar og kompleks bransje, sier Eivind Bardal, it-direktør i CargoNet i en pressemelding.

GTS er Cargonet sitt interne system for logistikkhåndtering, og forener kunnskap på tvers av hele organisasjonen, fra marked og salg til tog-konfigurasjon, sanntidsovervåkning og kvalitetssikring.

- Det er langt fra hver dag vi opplever at it-løsninger utviklet for å effektivisere vår logistikkhåndtering blir kåret til å være verdens beste, sier den fornøyde it-direktøren.

Hattrick for Computas

Samtlige norske ACM-vinnerløsninger - domstolens Lovisa, Cargonets GTS og fjorårets ACM-vinner Mattilsynets tilsynsløsning «Mats» er utviklet i samarbeid med Computas.

Mats var den første, og har i året siden pristildelingen fått mye anerkjennelse og oppmerksomhet, både her hjemme og internasjonalt.

Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas, gratulerer prosjekteierene med prisen, som jo også er en solid anerkjennelse for Computas.

- Det er helt utrolig at en løsning utviklet av Computas, for andre året på rad, har vunnet prisen for verdens beste ACM-løsning utviklet for offentlig sektor, sier Eilertsen i en pressemelding, og gratulerer Domstoladministasjonen med utmerkelsen.

- Det gjør oss rett og slett svært stolte, ikke minst på vegne av alle de andre gode it-prosjektene i offentlig sektor i Norge, som kanskje ikke alltid omtales som vellykkede i alle sammenhenger. Vi gratulerer Domstoladministasjonen med utmerkelsen og ser frem til et fortsatt innovativt samarbeid. Dette er faktisk velfortjent, sier Eilertsen.

Cargonet glemmer han selvsagt heller ikke, selv om det nok er litt spesielt gjevt med enda en pris for løsning i offentlig sektor.

- Det er på sin plass å gratulere Cargonet, som har sett fremover, og satset på verdensledende ACM-løsninger, sier Eilertsen.

- Nå skal vi bare summe oss litt og riktig glede oss sammen med både Domstoladministrasjonen og Cargonet, før vi tar fatt på nye oppgaver og fortsetter arbeidet med å utvikle verdensledende løsninger i tett samarbeid med kundene våre, avslutter han.

Om «Global Awards for Excellence in Adaptive Case managment»

  • Arrangeres av Workflow Managment Coalition (WFMC), en standardiseringsorganisasjon innen arbeidsflyt, prosesshåndtering og it. Grunnlagt i 1993.
  • Kåringen er global, med nominerte fra hele verden.
  • Utviklere nominerer prosjekteiere.
  • Fjorårets store vinner var Mats, tilsynsapplikasjonen fra Mattilsynet.
  • I år er det første gang at to aktører fra samme land og samme it-selskap har vunnet hver sin pris, henholdsvis Domstoladministrasjonen, Cargonet og Computas.

Les om:

Utvikling