Drapssiktet Linux-programmerer i retten

Drapssiktet Linux-programmerer i retten

Etter en rekke utsettelser starter rettssaken mot den drapssiktede Linux-programmereren Hans Reiser denne uken.

Drepte den fremtredende programmereren Hans Reiser sin kone? Det er spørsmålet som skal besvares i den bemerkelsesverdige rettssaken mot mannen bak filsystemene ReiserFS og oppfølgeren Reiser 4.

I oktober i fjor ble Hans Reiser arrestert av politiet i Oakland. Da hadde ektefellen Nina Reiser vært savnet i over en måned. Det er fortsatt ikke funnet noe lik, og Reiser har hele tiden bedyret sin uskyld. Det er dette som gjør saken noe spesiell.

Kanskje i Russland

Fru Reiser ble sist sett 3. september 2006 da hun leverte parets to barn hjemme hos sin mann i Oakland Hills. De to hadde vært separert siden mai 2004, og forholdet mellom Hans og Nina Reiser var særdeles anstrengt. De kranglet om det meste, og spesielt om hvem som skulle ha foreldreretten til barna på henholdsvis syv og fem år.

Hans Reisers advokat, William DuBois, har ifølge avisen Tri-Valley Herald allerede antydet at Nina Reiser meget mulig er i live, og at hun befinner seg i Russland, som er hennes opprinnelige hjemland.

Blodspor

Politiet mener på sin side at mannens oppførsel etter at kona forsvant tyder på at han er skyldig. Blant annet skal han ha revet ut et sete i bilen, gitt bilen en svært grundig innvendig vask, samt kjøpt flere bøker som beskriver hvordan politiet etterforsker drap. Politiet har også funnet spor av blod hjemme hos Reiser.

Rettssaken skulle egentlig ha startet på mandag, men ble i siste øyeblikk utsatt. Det er forventet at saken kommer i gang i løpet av uken.

LES OGSÅ: Må punge ut for fildeling

Les om:

Utvikling