Effektiv fildeling med Dropbox

Effektiv fildeling med Dropbox

Video: Del filer, samarbeid med andre online, lagre revisjoner og mer til fra både Mac, Windows og Linux. Her er Dropbox for Mac.

Dropbox er et spennende alternativ til MobileMe og iDisk. (Se video på neste side.)

Apple har en tjeneste i den metaforiske skyen kalt MobileMe. MobileMe er som en ekstern harddisk, bare at den er online. Du kan laste opp dine filer for å ha tilgang til dem fra hvor som helst eller dele dem med andre.

LES OGSÅ: Filguiden: Dropbox

Så langt, så vel. Men hva med å samarbeide med andre på for eksempel delte dokumenter på nett?

Da har du kanskje hørt om Google Docs? Alle med en Google-konto kan opprette og dele dokumenter for tekstbehandling, regneark og presentasjoner på sitt private område. Spesielt journalister er glade i denne funksjonaliteten, som tillater flere skribenter å skrive på samme dokument.

Men hva om du trenger integrasjon mot operativsystemet ditt samt backup-versjoner av filene og kanskje også et bildegalleri?

Da trenger du Dropbox. Dropbox er både en delt disk på nett og et webhotell.

Webhotell

Et webhotell er et velkjent fenomen blant annet i byggebransjen, der flere aktører har tilgang til delte dokumenter samtidig som det lagres revisjoner av disse dokumentene både som sikerhetskopi og som loggføring. Og Dropbox fungerer slik at du kan laste opp dokumenter på nettet, redigere disse fra hvilken som helst datamaskin (enten deg selv eller noen du har delt dokumentet med), og siden gå tilbake og se tidligere versjoner dersom det er informasjon som det er behov for å hente frem igjen. Ganske hendig.

LES OGSÅ: Test: Lekende lett synkronisering

Du deler dokumenter enten ved å invitere andre direkte eller ved å legge filer i en egen public-mappe. Dropbox vil generere en url for disse dokumentene, som så kan sendes over i en e-postmelding eller i et chat-program.

Dropbox har videre en egen mappe for bilder, og genererer automatisk et lysbildeshow basert på innholdet i mappen. Fremvisningen skjer via en typisk lightbox-viser.

LES MER PÅ NESTE SIDE:

Utvikling