EU gransker Microsofts ODF-støtte

EU gransker Microsofts ODF-støtte

EU-kommisjonen vil se nærmere på om støtten til ODF faktisk betyr åpnere konkurranse eller ikke.

Onsdag ble det klart at Microsoft i nye versjoner av Office (versjon 2007, SP 2) skal støtte dokumentformatet ODF og Adobe Systems' PDF. Det skal skje innen sommeren 2009.

Endringen skal gjøre det mulig å åpne, redigere og lagre disse filformatene uten ekstra verktøy, og brukerne vil kunne definere disse som standardformater i Office.

LES OGSÅ: Microsoft støtter ODF

Fra før behandler EU-kommisjonen klager fra en rekke av Microsofts konkurrenter, som Adobe, Corel, Oracle, Sun og IBM. Klagene gjelder tilbakeholdelse av teknisk informasjon som konkurrentene trenger for å kontrollere at deres programmer fungerer bra sammen med Office.

I går kunngjorde EU at undersøkelsene også vil omfatte Microsofts annonserte støtte for ODF. Microsoft har ikke kommentert dette. ODF Alliance, som har mange av de nevnte selskaperne som medlemmer, er ikke overraskende kritiske til ODF-støtten.

Lederen Marino Marich sier at myndigheter og andre kunder vil se på resultatene om uttalelsene holder vann.

- Ettersom Microsoft har en lang historie med brutte løfter, kan ingen feire disse nyhetene før vi ser hva de faktisk kommer til å gjøre og hvor fort det går, sier Marcich til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Utvikling