Excel-telefoni rett rundt hjørnet

Excel-telefoni rett rundt hjørnet

Når Office Communications Server kommer i høst vil det bli mulig å ringe direkte fra Microsofts kontorprogramvare.

To år er gått siden Microsoft tok skrittet inn i telekombransjen gjennom oppkjøpet av amerikanske Teleo, et lite selskap med programvare for ip-telefoni. Senere samme år kjøpte de sveitsiske Media-streams.com for å bygge inn telefoni i kontorprodukter, og i år kjøpte de Tellme Networks, som hadde utviklet en xml-basert programvareplattform for talegjenkjenning.

Målet med oppkjøpene og utviklingsarbeidet var at 100 millioner brukere skulle kunne ringe direkte fra Outlook, Sharepoint og andre Office-programmer. Nå er koden til Office Communications Server 2007 og Office Communicator-klienten ferdig. Dette kom fram under selskapets årlige analytikermøte.

Microsofts telekomstrategi innebærer blant annet funksjoner for programvarebasert ip-telefoni, fraværsagent, webkonferanser og lynmeldinger. Den nye porteføljen vil fungere alene eller sammen med en fast eller mobil telefonterminal.

LES OGSÅ: Excel 2007: Bli bedre støttespiller

– Dette er en milepæl. Office Communications Server 2007 leveres i henhold til fjorårets strategi med lansering senere i høst, sier Gurdeep Singh Pall, viseadministrerende direktør for Microsofts Unified Communications Group i et intervju på Microsofts nettsider.

Og interessen er stor for den nye satsingen. Siden selskapet la ut de offentlige betautgavene av Office Communications Server og Office Communicator i mars har de blitt lastet ned over 75 000 ganger.

Utvikling