Facebook-suksess i Tromsø

Facebook-suksess i Tromsø

Suksessbedrift utvikler Facebook-spill fra Tromsø.

Midt i finanskrisen har selskapet Playfish fått ikke mindre enn 17 millioner dollar fra forventningsfulle investorer. Selskapet, som har norske medgründere og utviklingskontor i Tromsø, produserer spill for Facebook.

- Med kontorer i London, Bejing og Tromsø ble Playflish satt opp som et internasjonalt selskap fra første stund, sier Kim Daniel Arthur til Finansavisen.

Han leder det åtte manns store Tromsø-kontoret, som har det øverste ansvaret for utvikling i selskapet. Og utviklingen går tydeligvis bra. Selskapet står bak fire av de ti hotteste Facebook-spillene i dag.

Hemmelig verdi

Det er Accel, som var tidlig ute med å investere i Facebook, og sveitsiske Index Ventures som nå har vært med på å spytte inn penger i selskapet.

- Som en tidlig investor i Playfish er vårt mål å støtte selskapet i dets vekst, og hjelpe teamet til å bygge videre på den fremdriften de allerede har, sier Kelvin Comolli i Accell, som ikke ønsker å si hva Playfish verdsettes til.

Segerstråle medgir imidlertid at inntektene ikke har hoppet i taket helt ennå.

- Det er ennå veldig tidlig, men i forrige måned spilte 1,7 millioner mennesker våre spill hver dag, sier han til Finansavisen.

Selskapet har også inngått en avtale med Google om deres nye ”Adsense for games”-program. Segerstråle regner med dette kommer til å skape gode inntekter fremover.

Utvikling