Feilfiksefest i Oslo

NUUG og Skolelinux inviterer til friprog-møte i Oslo hvor du kan lære å fikse feil i GNU/Linux-distribusjonene Debian og Ubuntu.

Publisert Sist oppdatert

Norwegian Unix User Group (NUUG) og Skolelinux-prosjektet i samarbeid med Bitraf inviterer til feilfiksefest i sistnevntes lokaler på Youngstorget i Oslo lørdag 10. mai fra klokken 11 til 18.

Det er andre eller tredje gangen feilfiksefesten arrangeres. Forrige gang var det omlag 15 som deltok på arrangementet der du kan lære hvordan du kan bidra til å fikse feil i GNU/Linux-distribusjonene Debian og Debian-baserte Ubuntu.

Forkunnskap er ikke nødvendig, men pågangsmot og en positiv innstilling anbefales, ifølge arrangørene.

Hans-Petter Fjeld, leder i NUUG, forteller at det vil være en blanding av erfarne utviklere og frivillige som har lyst til å lære mer. Arrangementet er satt i en workshop-setting.

- Vi deler kompetansen, og de erfarne forteller hvordan man kan komme i gang. Det er et arrangement for å rekruttere nye mennesker til friprog-miljøet, og vi vil vise hvordan de kan bidra på en aktiv måte, forteller, Fjeld.

Har du kommet over en spesiell feil i favoritt friprog-programmet ditt, så er dette anledningen til å få det fikset. Du bør derfor ta med egen laptop, helst med Debian eller Ubuntu, men det er ikke egentlig noe krav til operativsystem eller distribusjon.

Naturlig nok anbefales et friprog-operativsystem. Fjeld, som selv kjører Ubuntu, mener det er prinsipielt viktig å vite hva man kjører på sin egen datamaskin. Det er det vanskelig å være sikker på om man ikke kjører et åpent system.

- Jeg mener friprog er den riktige måten å utvikle programvare på, med å sette problemløsning i forsetet, forteller han.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, uansett om man er gammel eller ung. Forrige gang det var feilfiksefest på Bitraf var yngste deltaker 12 år. Det er plass til 30 deltakere i lokalene, og interesserte kan melde seg på via egne sider på Debian-wiki-en.

NUUG er en norsk brukergruppe med fokus på fri programvare, åpne standarder og Unix-lignende operativsystemer. Organisasjonen har holdt på i 30 år.

Skolelinux (Debian Edu) er et internasjonalt prosjekt med målet å skape en Debian-basert løsning med fri programvare beregnet på bruk i skolen.

Bitraf er et hacker- og makerspace på Youngstorget i Oslo. Det er åpent syv dager i uka, og er et tilholdssted der de som er interesserte i programmering, digital kunst, elektronikk, fri programvare, spillutviklere kan møtes for å møte likesinnede og utfolde seg kreativt.

Frikanalen er en åpen TV-kanal for det frivillige Norge. Denne kanalen sender daglig på Altibox og Rikstv, og vil også delta på festen.