Ferdig IOS 6-jailbreak utgitt

Ferdig IOS 6-jailbreak utgitt

I går ble den siste opplåsnings-programvaren utgitt, og Cydia app store møtte stor pågang.

Jailbreak-programvaren er et resultat av mange måneders arbeid utført av en forskerteam på fire mann som kaller seg selv ”Evad3ers”.

De har finkjemmet Apple siste OS for å finne svakheter som nå har ledet til en oppløsningsprogramvare som kan bli installert uten på koble enheten til en datamaskin. Det skriver Computerworlds nyhetstjenste.

Programvaren er tilgjengelig via evasi0n.com, hvor det ligger linker til fildelings-sider som Box.net, Kim Dotcom’s Mega og Rapidshare.

En av forskerne som har vært med på å utarbeide denne programvaren, David Wang, kjent som @planetbeing på Twitter, skrev på mandag at programvaren har en filstørrelse på ca 10 megabyte. På Box.net alene, har om lag 4.2 terabyte med jailbreak-programvaren allerede blitt lastet med, skriver Wang.

- Vi er oppe i 4.2 terabyte på http://box.net, og linkene virker fortsatt! Takk @BoxHQ, skriver Wang.

Hard jobbing

Andre som har vært med på å lage programvaren er Cyril, kjent som @pod2g på Twitter, Niklas Bassen, kjent som @pimskeks, og Eric McDonald, kjent som @musclenerd.

- I håper virkelig at @planetbeing og @primskeks får seg litt mat og søvn snart. Du vet, får å gjøre opp for HELE forrige uke, skriver McDonald på Twitter.

Apple har styrket sikkerheten betraktelig på IOS 6, noe som gjorde det vanskelig å finne nok sårbarheter til å aktivere en jailbreak. Evad3er-teamet ville ikke gi ut en jailbreak før etter Apple hadde kommet ut med nye IOS 6.1 i slutten av januar.

Hadde teamet gitt ut en jailbreak før dette, kunne Apple ha lappet sårbarhetene til den nye versjonen på forhånd.

Cydia mest populær

Jailbreaking, altså å låse opp telefoner, er ulovlig i USA, med et unntak i the Digital Millenium Act, som forbyr en slik lås som kan forhindre modifikasjoner av enheter. Apple fraråder jailbreaking, og sier det kan ugyldiggjøre garantier på enheter.

Med en ulåst Apple-enhet, kan brukere installere applikasjoner som ikke nødvendigvis er godkjent av selskapet. En av de mest populære uautoriserte app-butikkene for Apple-enheter er Cydia.

Sent mandag, var det så vidt nettstedet til Cydia fungerte. Dette var tilsynelatende et resultat av mye trafikk etter utgivelsen av programvaren.

- Hvis du har problemer med Cydias kilder, er det kun fordi de er tungt belastet for øyeblikket. Prøv igjen senere, skriver @pod2g

Accuvant har gjennomgått selve jailbreaken detalj for detalj for dem med ytterligere interesse av selve teknikken som brukes.