Firefox 4 krever grafikkoppdatering

Firefox 4 krever grafikkoppdatering

Du må oppdatere grafikkortdriveren for å dra nytte av nye funksjoner.

Nettleseren Firefox 4 er utstyrt med avansert maskinvareakselerasjon, men for at denne skal fungere bør brukerne sørge for å oppdatere driverne til grafikkortet i pc-ene sine, oppfordrer Mozilla, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Teknologien gjør at nettleserens sidefremvisnings- og komposisjonsoppgaver flyttes fra datamaskinens sentrale prosesseringsenhet (CPU) til grafikkprosessoren (GPU).

- Grafikkdriverne har skylda

Plattformingeniør Benoit Jacob hos Mozilla forklarte forrige fredag hvorfor brukerne bør forsikre seg om at de har de nyeste grafikkdriverne, og særlig hvis man bruker pc-er med Windows.

- Da vi slo på disse funksjonene som standard i testversjoner av nettleseren i september i fjor for Firefox 4 beta 7, viste krasjstatistikk og feilrapporter raskt at det var feil i grafikkdrivere som gjorde at disse funksjonene ikke fungerte som de skulle, skriver Jacob i en blogg.

- Vi reagerte ved å slå av disse nye funksjonene for drivere som hadde problemer, basert på store mengder informasjon samlet inn av betatestere.

For å hindre at pc-er krasjer, laget Mozilla en liste med grafikkdrivere som Firefox 4 leser; hvis en driver står på ”blokkeringslisten”, vil nettleseren slå av maskinvareakselerasjon.

Støttes i Windows XP

Microsofts IE9 støtter også maskinvareakselerasjon, men i motsetning til IE9 støtter Firefox 4 også delvis maskinakselerasjon i Windows XP, som fortsatt er den mest populære Windows-versjonen.

Jacob sier at Windows-brukere må ha ”en svært ny driver” dersom de har en maskin med Intel-grafikkort, versjon 257.21 eller nyere for Nvidia-kort og versjon 10.6 eller nyere for AMDs ATI-kort.

Mozilla har publisert en mer detaljert liste over Intel-grafikkort og tilhørende drivere som støtter maskinvareakselerasjon i Firefox 4.

Mac-brukere må ha Mac OS X 10.6.3 eller nyere for å dra full nytte av akselerasjonen i Firefox 4.

Mozilla har avsluttet betasyklusen for Firefox 4, og planlegger å lansere den første slippkandidaten av nettleseren til publikum straks, muligens denne uken. En fullverdig versjon av Firefox 4 slippes sannsynligvis denne måneden.

Utvikling