Firefox-avtale til Bergen

Firefox-avtale til Bergen

Runit Software har inngått en kontrakt med Mozilla om utvikling av Firefox. Det kan gi flere ansatte.

Programvareselskapet Runit Software i Bergen har inngått en langtidskontrakt med Mozilla Corporation. Det amerikanske selskapet står blant annet bak nettleseren Firefox og epostklienten Thunderbird.

Utviklingsavtalen ble vunnet i konkurranse med programutviklere fra hele verden. Runit Software skal bidra til å forbedre ytelsen og utvikle sikkerheten i Firefox. Nettleseren har rundt 200 millioner brukere verden over, og er den nest mest utbredte nettleseren globalt.

Bjarne Geir Herland, daglig leder og grunnlegger av Runit Software, er både stolt og fornøyd med den nye avtalen.

- Vi har jobbet lenge med å utvikle Javascript og sikkerheten i Firefox. Det kommer jo endringer og nyheter i kjernen stadig vekk. I tillegg har vi siden sommeren i fjor jobbet med nettverksstacken, caching og http. Det er en del av det vi skal jobbe med.

Runit Software har jevnlig gjort konsulentarbeid for Mozilla Corporation siden 2005.

- Det har vært mange av de samme tingene, men det har vært litt av og på. Med denne avtalen blir samarbeidet mer fast, og vi er flere utviklere som er med på den, sier Herland.

Avtalen vil til å begynne med gå ut året. Ifølge Herland er det vanskelig å si hva avtalen innebærer i kroner og øre for Runit Software, men han mener den vil gi selskapet mer fleksibilitet til å bruke tid på egne prosjekter samtidig som den åpner for å ansette flere utviklere.

- Vi forsøker å jobbe frem flere egne produkter rundt web services og den type ting. Men det er et lite stykke frem i tid ennå, og vi må jo kunne vise til gode resultater i mellomtiden, sier han.

Runit Software holder til ved Høyteknologisenteret i Bergen. Selskapet ble startet i 2003 av en gruppe utviklere fra Icesoft, et bergensk dotcom­selskap som ble solgt for 50 millioner dollar til amerikanske Windriver Systems i 2000. Selskapet har fire ansatte og omsatte i 2007 for 2,97 millioner kroner.

LES OGSÅ: Firefox først ut av skammekroken

Utvikling