Firefox-folk forbanner fikling

Firefox-folk forbanner fikling

En oppdatering fra Microsoft sniker inn addon til Firefox, til manges fortvilelse.

Flere Firefox-folk er sure etter en oppdatering Microsoft har levert. Den etter hvert gamle Service Pack 1 for .Net Framework 3.5 installerer nemlig en Fireox-addon mens den først er i gang, i all diskresjon, melder Washington Post.

Målet fra Microsofts side er å gjøre det lettere å installere .Net-applikasjoner i Firefox, men for Firefox-folk som ikke ønsker den viser tillegget seg å være vanskelig å bli kvitt.

Taust

Nettstedet Annoyances.org gikk i februar ut og advarte mot å installere service-pakken for Firefox-brukere. Ifølge dem gjør den Firefox sårbar, nettopp fordi pakken gjør det til en lett og stille prosess å installere programvare.

Verken media eller bloggere plukket imidlertid opp hysteriet før nettsider som Washington Post og Slashdot snublet over informasjonen iløpet av helga.

Vrien ferning

Å fjerne tillegget skal vise seg å være lettere sagt enn gjort. I addon-menyen på Firefox er det nemlig ikke mulig å klikke umiddelbart på avinstalleringsknappen. Årsaken er at oppdateringen installerer seg for samtlige brukere på maskinen.

Brukere har vært nødt til å rote rundt i registeret for å kvitte seg med den, men forrige måned kom Microsoft med enn oppdatering av .Net Framework Assistant som skal gjør det hele lettere ved å gjøre tillegget mulig å installere på enkeltbrukerbasis.

Det skal ikke finnes bevis på at Microsofts oppdatering gjør noen form for skade, men både The Register og Washington Post reagerer på at en slik oppdatering fra Microsoft har kunnet gått upåaktet hen i fire måneder.

Les om:

Utvikling