Firewire øker farten

Firewire øker farten

Ny utgave av Firewire vil bli sju ganger raskere enn USB 2.0.

Standardiseringsorganisasjonen IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) har denne uken godkjent spesifikasjonene til en ny versjon av 1394-grensesnittet som er best kjent under navnet Firewire.

Den nye versjonen av standarden vil få det offisielle navnet IEEE 1394-2008 og gi mulighet for en overføringshastighet på inntil 3,2 gigabit i sekundet. Det vil også dukke opp en annen variant av samme standard som skal levere halvparten av denne ytelsen, altså 1,6 Gbps.

I dag finnes det to versjoner av grensesnittet, Firewire 400 og Firewire 800, som tilbyr en overføringshastighet på henholdsvis 400 og 800 megabit i sekundet.

USB kan få overtaket

Til sammenligning gir USB 2.0 en maksimal overføringshastighet på 480 megabit i sekundet. Det jobbes imidlertid med å få på plass en tredje versjon som angivelig skal bli ti ganger raskere enn USB 2.0. Det betyr en overføringshastighet på fem gigabit per sekund.

LES OGSÅ: Strides om ny USB-standard

Den nye Firewire-standarden skal være klar for implementering fra og med oktober og ifølge IEEE vil den være fullstendig bakoverkompatibel med Firewire 800, men ikke Firewire 400.

Du finner mer informasjon på ieee.org

Les om:

Utvikling