Fokus på trådløst i neste Ubuntu

Fokus på trådløst i neste Ubuntu

Med neste Ubuntu like rundt hjørnet snakker utviklerne allerede om neste versjon.

Det er knappe to måneder igjen til den nye Ubuntu-utgaven, Hardy Heron, skal være klar for nedlasting. Utviklerne er allerede godt i gang med planleggingen av neste versjonen, som endelig har fått et navn – Intrepid Ibex.

Versjon 8.10 av operativsystemet, som altså har fått navnet Intrepid Ibex, skal være klar for lansering i oktober i år.

- Når vi nå er forbi "feature-freeze" (ingen flere funksjoner skal legges til) med Hardy, er det på tide å planlegge funksjonene som kommer i versjonen etter Ubuntu 8.04. Derfor presenterer jeg den neste utgaven, Intrepid Ibex, som er planlagt klar i oktober 2008, og som sannsynligvis vil få versjonsnummer 8.10, sier Ubunut-sjefen Mark Shuttleworth.

Shuttleworth avslørte ingen detaljer rundt hvilke nyheter som kommer i Intreprid Ibex, men mye tyder på at mobilitet vil stå sterkt i fokus.

- Vi vil fokusere på internettilgang, muligheten for å få tilgang til bredbånd uansett hvor du befinner deg. Du trenger ikke lenger å være som et dyr i bur, du vil få roame gjennom vill vegetasjon og kommer på nettet via en mengde trådløse teknologier, fortsetter Ubuntu-sjefen.

- Vi ønsker at du skal kunne bevege deg ut fra kontoret, til toget og hele veien hjem uten å miste kontakten med nettet.

Planene for Intrepid Ibex vil legges under neste Ubunti Developer Summit i Praha.

Les mer på Marks Shuttleworths innlegg på Ubuntus nettsider.

Les om:

Utvikling