Forskere: - Kvitt deg med Powerpoint

Forskere: - Kvitt deg med Powerpoint

Ny forskning viser at det er helt naturlig at du dupper av når noen holder Powerpoint-presentasjoner.

De fleste som har noe å presentere med hjelp av Powerpoint sier det samme og bruker de samme ordene som er notert i presentasjonen. Ønsker du å holde på oppmerksomheten til publikum, bør du finne på noe annet.

Det er nemlig mye vanskeligere å prosessere informasjon som kommer mot deg både skriftlig og muntlig samtidig, skal vi tro forskere ved universitetet i New South Wales, Australia.

LES OGSÅ: Slakter bruken av Powerpoint

Forskningen konkluderer blant annet at menneskets hjerne holder på mer informasjon hvis den mottar informasjon verbalt eller skriftlig, men ikke begge deler samtidig, skriver Sydney Morning Herald.

Universitetes John Sweller har utviklet teorien om kognitiv last.

- Bruken av Powerpoint-presentasjoner har vært en katastrofe. Det burde blitt skrotet, sier han.

Bruker du et diagram derimot, vil kommunikasjonen være langt mer effektiv, mener Wells. Dette fordi du presenterer informasjonen i en annen form.

Den australske forskningen utfordrer også tradisjonelle læringsmetoder. De foreslår at lærerne burde fokusere mer på å gi studentene svar isteden for å be dem om å løse problemene selv.

- Å se på allerede løste problemer reduserer lasten i minnet og gir deg muligheten til å lære. Det betyr at du har større sjanser for å løse et lignede problem neste gang du møter på et, sier han.

Utvikling