Fra rødt til svart i PC-Ware

Fra rødt til svart i PC-Ware

På under et år har PC-Ware Norge snudd røde tall til millionoverskudd. Nå opprettes egne kontorer i landets største byer.

På sensommeren i fjor sluttet Geir Christensen som Novell-sjef til fordel for jobben som administrerende direktør for tjenesteleverandøren PC-Ware. På dette tidspunktet hadde selskapets norske avdeling ti ansatte og et underskudd på over en million kroner.

Mye har skjedd siden august 2007. Nå er underskuddet snudd til et overskudd på nesten tre millioner, omsetningen økt fra 68 til 75 millioner, og 14 nye ansatte har kommet til. Dette har blant annet ført til at Christensen og kompani måtte finne seg et nytt lokale.

- Målet er at vi skal være mellom 32 og 36 personer innen året er omme, forteller Christensen, på telefon fra Stavanger, hvor PC-Ware nylig har etablert et nytt kontor.

LES OGSÅ: Novell Norge legges ned

Hovedårsaken til at det når går bedre, er ifølge Christensen at selskapet har rendyrket rådgivingsrollen fremfor å videreføre konsulent- og opplæringsvirksomheten. Det er nemlig et stort behov for rådgivning rundt avtaleprosesser, nye produkter og lisensieringsproblematikk.

Norske kunder er som regel langt fremme på å ønske seg ny teknologi, men spørsmålet som må vurderes er om teknologien driver bedriften fremover.

Christensen mener at mange bedrifter kaster bort penger som et resultat av overlappende programvareløsninger. Dermed sitter man ofte med doble lisenser som fort utgjør mellom 1000 og 2000 kroner per bruker i unødvendige kostnader.

Overlappende løsninger

- Det er klart at dersom man har 50 programvareprodusenter i porteføljen og sitter med en it-avdeling på tre-fire mann, er det vanskelig å holde oversikten. Mange bruker for eksempel bare halvparten av programmene i en suite, samtidig som de har andre løsninger som overlapper, sier han.

Nå er planen å rekruttere flere folk til det ferske kontoret i Stavanger, samt få på plass avdelinger i Trondheim og Bergen. Målet er en omsetning på 140 millioner kroner i inneværende år, avslører han.

Les om:

Utvikling