Fransk politi kaster ut Microsoft

Fransk politi kaster ut Microsoft

Det franske gendarmeri dropper Microsoft, og går over til Linux på 70 000 datamaskiner.

Det franske gendarmeriet har kunngjort at hele politistyrken dropper Microsoft til fordel for Linux. Denne franske politistyrken blir dermed en av verdens største organiasjoner som skifter til et operativsystem helt og holdent basert på åpen kildekode.

Gendarmeriet begynte prosessen med å gå over til åpen kildekode i 2005. Fram til nå har politistyrken brukt Microsofts Windows XP på sine 70 000 pc-er. Nå skal Windows skiftes ut med Ubuntu, skriver computerworld.dk.

- Vi vil installere Linux hver gang vi er nødt til bytte ut en datamaskin. I år forventer vi en overgang til Ubuntu på mellom 5000 og 8000 maskiner, og neste år fra 12 000 til 15 000. Alle våre maskiner vil bruke et operativsystem fra Linux i 2013 eller 2014, sier oberst og it-leder Nicolas Geraud til nyhetsbyrået AFP.

LES OGSÅ: Firefox øker i Europa

Geraud kunngjorde skiftet til Linuxc på konferansen Solution Linux i Paris på onsdag. Begrunnelsen er tredelt. Han vil gjøre politiet mer uavhengig av ett enkelt selskap, og gi gendarmeriet større kontroll med operativsystemet. Den tredje årsaken er pris, sier Geraud.

Den franske politistyrken regner med å spare 60 millioner kroner i året på overgangen. Gendarmeriet gikk over til Openoffice i 2005. Gendameriet anslår at besparelsen når alle maskiner har skiftet system vil være 60 millioner kroner i året.

Les om:

Utvikling