Funcom får drahjelp fra EA

Funcom får drahjelp fra EA

Electronic Arts blir partner på Funcoms neste spill - "The Secret World".

Den norske spillprodusenten Funcom og amerikanske EA Partners, en underavdeling av gigantiske Eletronic Arts, har inngått en avtale om at de skal utgi ”The Secret World” sammen.

Det er høye forventninger til spillet, der en spiller med og mot alle spillets andre spillere over nett (massively multiplayer online game), og mange spillere har allerede før lansering meldt seg inn i spillets ulike miljøer, ifølge en børsmelding fra Funcom .

Godt fornøyde

- Vi er ekstremt begeistret over å få jobbe med hva som uten tvil er verdens ledende spillutgiver de siste tiåret, og det er også et flott vitnemål for det fantastiske arbeidet til vårt utviklerteam, skryter Trond Arne Aas, administrerende direktør i Funcom.

David Demartini, direktør i EA Partners, sier selskapet gleder seg til å bli en del av markedet over «massively multiplayer online»-spill.

The Secret World er Funcoms tredje slike spill, men lanseringsdatoen er foreløpig ikke offentliggjort. Første småbiter av spillet ble vist frem i april 2009, og spillet ble da forventet på markedet i løpet av 2010.

Snu rød tendens?

Funcom har i lengre tid slitt med røde regnskapstall etter at spillet Age of Conan, lansert i 2008, ikke har slått an i den grad selskapet ønsket.

Selskapet meldte i 2009 at de ville flytte en del av utviklingen til Canada og valgte også å si opp hver femte ansatte.

Men til den kommende lanseringen av The Secret World får de altså drahjelp fra giganten Electronic Arts, så da gjenstår det å se om den amerikanske 82-modellen kan hjelpe den norske 93-modellen med massive salg.

Aas sier til Computerworld at det EA konkret skal bidra med er distribusjon, markedsføring og selve lanseringen.

- Altså litt som en distribusjonsavtale, bare mye bredere. Vi skal fortsette å stå for utviklingen, sier han.

Utvikling