Geniale gratisprogrammer

Database over trådløsnett, filsynkronisering og datakryptering. Her er uunnværlige småprogrammer for deg med bærbar pc.

Publisert Sist oppdatert

Vi har funnet frem fire supre gratisprogrammer du bør laste ned til din bærbare pc, enten du er hjemme eller på farten, vekk fra stikkontakt og bredbåndsforbindelse.

Husk alle filene med GoodSync

Bruker du to pc-er er det få ting som er mer irriterende enn å starte den bærbare for deretter å oppdage at de filene man trenger ligger igjen på kontormaskinen eller hjemme-pcen.

GoodSync tar seg av jobben med å synkronisere filene dine automatisk via et lokalnett eller internett. Det hele fungerer selvfølgelig begge veier, slik at dokumenter man har jobbet med på farten også oppdateres når man ankommer kontoret.

Programmet kan fint benyttes for å synkronisere filer til en ekstern harddisk eller en minnepinne. Dette kan for eksempel utføres hver gang en fil endres eller etter egendefinerte tidsintervaller.

GoodSync gjør livet enklere for deg som både benytter bærbar og stasjonær pc

PS: Konstant synkronisering er også en fin metode for å ta sikkerhetskopier.

Utvikler: Siber Systems.Webadresse: www.goodsync.com Pris: Gratis

Finn nærmeste trådløsnett med SpotShadow

Så lenge du befinner deg i Norge vet du kanskje hvor man kan gå for å finne en trådløs sone, for eksempel til nærmeste Statoil-stasjon. Er du i utlandet er det imidlertid ikke alltid lett å holde seg orientert over disse tilbudene.

SpotShadow er en liten gavepakke til deg som reiser mye siden programmet inneholder en database over 60.000 trådløse soner over hele verden. Dermed kan du enkelt søke deg frem til bredbåndsforbindelser i Stockholm, Berlin eller New York, selv om du selvsagt ikke er online der og da.

Med SpotShadow finner du alltid frem til nettene

Utvikler: HotSpot Haven, LLCWebadresse: www.hotspothaven.com Pris: Gratis

Trådløssikkerhet med iPIG

Når du er oppkoblet i en trådløs sone er det ikke alltid lett å hvite om sikkerheten er ivaretatt eller om du kan stole på tilbyderen. Heldigvis finnes det gode gratisløsninger slik at du selv kan beskytte data du sender og mottar.

Programmet iPIG fra tyske iOpus legger seg mellom alle datatransmisjoner og krypterer alt sammen. I praksis betyr dette at datatrafikken, som normalt går fra din bærbare pc til basestasjonen og deretter videre ut på nettet, nå krypteres på den pc-en din og sendes til iOpus sin server for dekryptering før den sendes videre.

iPIG legger selvfølgelig beslag på en god porsjon av den tilgjengelige båndbredden og programmet er dermed ikke å anbefale for vanlig nettsurfing. Løsningen gir deg imidlertid ekstra sikkerhet når du sjekker e-posten, sender direktemeldinger eller kobler deg opp mot jobbens lokalnett.

iPIG sørger for å ivareta sikkerheten når du er i et fremmed nett

Utvikler: iOpus GmbHWebadresse: www.iopus.com Pris: Gratis

Finn kursen med Desktop Currency Converter

Er du i utlandet kan det være praktisk å sjekke valutakurser på pc-en. Slike valutakalkulatorer finnes det plenty av på nettet, men hva gjør du når du ikke er online?

Desktop Currency Converter 3.0 seiler inn som en reddende engel siden det kjøres lokalt på maskinen og gir deg fortløpende konvertering mellom en rekke ulike valører. Programmet fungerer også som en enkel kalkulator og kursene, ja de oppdateres straks du igjen er online.

Utvikler: Mioplanet TechnologiesWebadresse: www.mioplanet.com Pris: Gratis

Styr strømmen med BatteryMon

Vi sniker oss til å ta med et program du må betale litt for, nettopp fordi det er uunnværlig for de som vill tyne mest mulig ut av batteriet på den bærbare.

Den innebygde strømstyringen i Windows XP er kanskje grei nok siden man kan slukke skjermen og stoppe harddisk etter bare noen minutters inaktivitet, men vil du ha full oversikt over batteriets status og yteevne bør du sjekke ut BatteryMon fra PassMark Software.

Programmet gir oversikt over batteriets tekniske detaljer og viser deg en graf over hvor mye strøm som er igjen og hvor raskt den forbrukes. Denne grafen kan være svært nyttig for å finne ut hvor mye strøm du sparer ved å deaktivere enkelte komponenter eller stenge ned programmer og tjenester du ikke trenger.

Få maksimalt ut av batteriet ditt med BatteryMon

Utvikler: PassMark SoftwareWebadresse: www.passmark.com Pris: Gratis i 30 dager. Deretter ca. 150 kr.

LES OGSÅ: 99 gavepakker på nettet