GNT årets norske Microsoft distributør

GNT årets norske Microsoft distributør

Microsoft utroper for fjerde år på rad GNT til beste norske distributør.

Som avslutning av partnerkonferansen til Microsoft i New Orleans i forrige uke, kunne GNT i Norge fredag norsk tid hale i land prisen som årets norske distributør for Microsoft. Det er fjerde året på rad GNT kan smykke seg med denne tittelen.

- Vi får prisen for våre ansatte i software-teamet. De kombinerer breddekompetanse, produktkunskap og servicegrad overfor kundene og det gir resultater. Kombinert med en web-basert løsning for lisenskontroll hjelper vi kundene til å handle riktige kombinasjoner av lisenser, sier administrerende direktør Monica Aune i GNT Norway

Lisenssalget av Microsoft-produkter utgjør 150 -200 millioner i salg i året, og over halvparten av dette er innen lisensavtaler som følger Open Value Subscription-avtaler for bedriftene. I tillegg er skolesektoren viktig.

- Vi har merket godt salg av lisenser også i de tøffe tidene vi er inne i. Lisenser og vedlikehold må gjerne kundene ta uansett, vi merker nok mest tidene gjennom lavere maskinvaresalg. Vi ser ellers at selv om det er alternativer til programvare som Microsoft Office, så velger gjerne virksomheter fortsatt å betale lisenser for å være sikker på å få nødvendig brukerstøtte.

GNT ser fram mot en spennende høst, som starter med kick-off for forhandlere i starten av september. Prisen fra Microsoft brukes for å motivere ansatte til å yte en ekstra innsats.

- Vi har trimmet kostnader, og gjort en innsats for bedre marginer og høyere markedsandeler. Vi ser muligheter i trenden mot mer virtualisering for økt salg av fysiske servere, som har hatt en markant nedgang i år, sier Aune.

Hun viser til at GNT selv har satset på virtualisering. For å få full effekt blant annet i redusert strømforbruk, har selskapet også investert i kraftigere servere.

Utvikling