Google åpner norsk Android-butikk

Google åpner norsk Android-butikk

I dag kan norske utviklere selge applikasjoner i Android Market.

Etter lang ventetid skal norske brukere nå få muligheten til å kjøpe Android-applikasjoner, og norske utviklere skal få selge sin programvare.

Det er en god nyhet for norske utviklere som står klare til å tjene penger på Googles mobile plattform Android – og for norske brukere av plattformen som har gått lei gratis demoversjoner av programmene.

- Vi har jobbet hardt med dette og det er min glede å kunne annonsere at fra og med i dag kan utviklere fra 20 land til selge betalingsapplikasjoner på Android Market. I tillegg, innen de neste to ukene, vil 18 land til få muligheten til å kjøpe betalingsapplikasjoner fra Android Market, skriver Eric Chu på Androids utviklerblogg.

Norge er altså blant landene hvor utviklerne fra og med i går kan selge sine applikasjoner. Og innen 14 dager skal nordmenn få tilgang til alle betalingsappene i Android Market.

Våre naboer Finmark, Danmark og Sverige er også blant de som får kjøp- og salgsmuligheter.

Så lenge du tagger applikasjonen din som «All locations», vil den gå ut til alle 32 land som kan kjøpe Android-applikasjoner, ifølge Google.

- Vi forplikter oss fortsatt til å forbedre kjøps- og salgsopplevelsen på Android Market. Bland andre initiativer ser vi frem til å åpne økosysystemet rundt betalingsapplikasjoer i Android Market til enda flere land de kommende månedene, skriver Eric Chu.

Utvikling