Google kjøper Wavii

Google kjøper Wavii

Betaler 30 millioner dollar for det 25-mann store programvareselskapet.

Ryktene om at Apple skulle kjøpe Wavii var åpenbart gale. For nå kjøper Google det lille programvareselskapet for 30 millioner dollar.

Wavii utvikler programvare for naturlig språk, som blant annet kan brukes til å forkorte nyhetstekster. Ifølge Reuters hadde Apple planer om å integrere Waviis teknologi med sin virtuelle assistent Siri. Verken Google eller Wavii har kommentert disse opplysningene. Det skriver Computer Sweden.

Etter at avtalen er i boks, skal Waviis grunnlegger, Adrian Aoun, og de 25 ansatte begynne å jobbe for Googles Knowledge Graph-divisjon i Seattle. Oppkjøpet kommer bare uker etter at Yahoo kjøpte nyhetsappen Summly, som førte til at selskapets utvikler og selger, 18-årige Nick D’Aloisio, ble mangemillionær.

Begge oppkjøpene handler om utvikling av brukeropplevelsen i mobilene, samt å øke trafikken til begge selskapenes nettsider. Wavii har utviklet en egen algoritme som hjelper til med korte ned på lange nyhetsartikler til kun noen setninger. Blant selskapets investorer er Paypals grunnlegger, Max Levchin, og den tidligere Facebook-sjefen Dave Morin.

Utvikling