Google lager Dart-konverterer

Google lager Dart-konverterer

Gjør om de fleste Javascript til Google Dart.

Google har som tidligere nevnt lansert sitt Javascript-alternativ Dart. Nå har de også sluppet en programvare for å konvertere nettopp Javascript til Dart. De kaller den Javascript to Dart Synonym-app, og gjør om de vanligste Javascript-dialektene til Dart.

- Det tok rundt 2000 år for at den originale Rosetta-steinen skulle bli funnet, som gjorde det mulig å oversette egyptiske hieroglyfer. Vi kunne ikke vente så lenge med å bygge bro mellom Dart- og Javascript-verdenene, så i dag slipper vi Javascript to Dart Synonym-app, skriver Aaron Wheeler og Marcin Wichary fra Google i Googles kodeblogg.

Google mener Dart-språket har bedre struktur og bedre takler skalerbarhet enn Javascript. I synonym-appen har Google gått gjennom ulike dialekter av Javascript når det gjelder variabler, arrays, funksjoner, klasser og andre elementer og oversatt de til tilsvarende i Dart.

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste har Javascriptets bakmann Brendan Eich gått ut og sagt at han tviler på at Dart vil få innebygget støtte i nettlesere.

Les om:

Utvikling