Google med nytt programmeringsspråk

Google med nytt programmeringsspråk

Go skal gjøre det enklere å utvikle, og slippes nå som åpen kildekode.

Google har funnet opp et nytt programmeringsspråk som er ment for å redusere kompleksiteten ved å kode uten å gå på akkord med applikasjonenes ytelse.

Språket Google Go har blitt testet internt hos Google, og er fortsatt på eksperiment-stadiet. Derfor slippes det i dag som åpen kildekode, i håp om å få litt fart på utviklingen av språket.

- Vi skapte Go fordi vi hadde blitt litt frustrerte over hvor vrient programvareutvikling har blitt de siste ti årene, sier Rob Pike, programvareingeniør hos Google, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Bedre på bibliotekhåndtering

Målet til Go er å forbedre måten eksisterende programmeringsspråk håndterer det som gjerne kalles «dependencies» i programmeringsverdenen, altså gjenbrukbare komponenter i applikasjonen, slik som biblioteker.

Språket skal også være svært godt på å håndtere systemer med flere prosessorer.

Google søker ekstern hjelp

Google startet arbeidet med Go for omtrent to år siden, og har hatt et dedikert team som har jobbet med det i rundt et år.

Det ble skapt med tanke på å bli et språk for systemprogrammering for webservere, lagringssystemer og databaser, men Google er åpen for å la det bli brukt på også andre områder.

Siden språket foreløpig ikke er voksent, brukes det for tiden ikke i noen av Googles tjenester. Det er her Google ser for seg at eksterne utviklere skal komme inn i bildet:

- Vi trenger bedre biblioteker og verktøy, og åpen kildekode-miljøet er gode på å gi hjelp til slike ting, sier Pike.

Mer informasjon om Google Go, kan du få her.

Les om:

Utvikling