Google vil inn på billige pc-er

Google vil inn på billige pc-er

- Google ser Linux-veksten som en mulighet til å integrere sine applikasjoner med operativsystemet, mener kjent Linux-utvikler.

- Gjennom å jobbe sammen med utviklere kan Google være i ferd med å dytte flere av sine applikasjoner inn på enkle bærbare pc-er, som er bygget for ren nettsurfing og lesing av epost, sier grunnlegger og sjef David Liu i GOO OS (GOS).

Liu holdt foredrag på Linuxworld i San Francisco denne uken, hvor blant andre Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste var tilstede.

På programvarefronten har Google web-applikasjoner som enkel tekstbehandling og regneark, samt Google Gadgets. Sistnevnte er en mini-applikasjon med enkel skrivebordsfunksjonalitet.

- Fornuftig allianse

Google og Good samarbeider med å legge inn Google Gadgets i GOS Gadget 3 – som er selskapets nye Linux-produkt. Google Gadgets er en mini-applikasjon som yter skrivebordsfunksjonalitet som blant annet å vise batterikapasitet og styrke på trådløse nett. I tillegg finnes det et titalls tusen forskjellige mini-applikasjoner (gadgets) til skrivebordet.

David Liu mener alliansen mellom deres operativsystem og Google er fornuftig.

- Google Gadgets bruker lite strøm, og webbaserte applikasjoner er et godt alternativ på bærbare pc-er med begrensede ressurser, sier Liu.

Selv om markedet for enkle og rimelige bærbare pc-er er i startgropen, så er salget forventet å eksplodere i de nærmeste årene.

LES OGSÅ: Kjøper 500 000 billig pc-er

Selskaper som Microsoft og Apple har også miniapplikasjoner i henholdsvis Vista og OS X. Google er imidlertid svært tilbakeholdne med informasjon rundt samarbeidet med Linux-miljøet.

- Google prøver ikke å være for synlige i miljøet rundt åpen kildekode. Google er også involvert i for eksempel Wine-prosjektet hvor emulerende programvare gjør det mulig å kjøre Windows-applikasjoner som Office på Linux, sa David Liu videre under sitt foredrag.

Wine er også en del av operativsystemet GOS.

LES OGSÅ: GUIDE: Her er de billigste bærbare

Les om:

Utvikling