Gratisprogrammene du bare MÅ ha

Gratisprogrammene du bare MÅ ha

Disse programmene MÅ du legge inn.

Man kommer langt med gratisprogrammer i dag. Her er en liten oversikt over noen av redaksjonens gratisfavoritter.

AVG Antivirus Free Edition
..
holder også virusene og hackerne unna, og er det første vi legger inn etter Windows.
Les mer om AVG Antivirus i PC World Filguiden.

Paint.net
...er et kraftig program for bilderedigering som inkluderer spesialeffekter og en angrefunksjon der du kan gå tilbake et uendelig antall ganger. Det finnes også mulighet for å jobbe i flere lag
Les mer om Paint.net i PC World Filguiden.

OpenOffice.org
...er alternativet for deg som ikke synes at webbaserte alternativer til Microsoft Office er noe fristende. Dette er en komplett suite, med blant annet tekstbehandler, regneark, presentasjonsprogram og database. OpenOffice finnes i norsk versjon, noe kanskje spesielt de yngste og eldste vil sette pris på – og norsk ordliste er selvsagt inkludert.
Les mer om OpenOffice.org i PC World Filguiden.

Google Picasa
er et populært bildebehandlingsprogram, med gode egenskaper album, for deling av bilder og god integrasjon mot blant annet Elkjøp og Japan Photo for å bestille kopier av bildene
Les mer om Google Picasa i PC World Filguiden.

Google Chrome
Har tatt opp kampen med Firefox og Opera, og er vel verdt en test. Den minimalistiske designen gir mer plass til webapplikasjonene og nettstedene.
Les mer om Google Chrome i PC World Filguiden.

Google Earth
Bedre program for å utforske verden finnes ikke.
Les mer om Google Earth i PC World Filguiden.

Foxit Reader
...er en pdf-leser som er langt raskere og mindre masete enn originalen Adobe Reader.
Les mer om Foxit Reader i PC World Filguiden.

Thunderbird
er et svært populært og funksjonsrikt e-postprogram.
Les mer om Thunderbird i PC World Filguiden.

DropBox
Er dere flere i familien og ønsker å holde data mellom dere synkronisert, uansett hvor dere måtte befinne dere? Da kan Dropbox være løsningen.
Les mer om Dropbox i PC World Filguiden.

uTorrent
...er en av våre favorittklienter for filnedlasting gjennom Bittorrent-nettverket. Programmet har en rekke smarte finesser, for eksempel for å begrense båndbredden opp og ned.
Les mer om uTorrent i PC World Filguiden.

DVD Shrink
...hjelper deg med sikkerhetskopiering av dvd-ene dine. Originale dvd-filmer er gjerne på flere lag, og ekstramaterialet kan ta masse plass. DVD Shrink kan ta bort ekstramateriale og komprimerer dataene med høyere komprimeringsgrad enn på originalen (ofte ikke synlig) slik at du får plass til filmen på en enkeltlags dvd-plate.
Les mer om DVD Shrink i PC World Filguiden.

Logmein
...forenkler jobben med å kontrollere hjemme-pc-en din når du er på veien. Forlat pc-en koplet til nettet når du drar, logg inn på en webside og fjernadgangssystemet viser deg pc-ens skjerm i nettleseren. Så kan du fjernstyre PCen din.
Les mer om Logmein i PC World Filguiden.

Microsoft Windows Defender
beskytter pc-en din mot sikkerhetstrusler fra spionprogramvare og annen ondsinnet programvare. Se spesielt funksjonen Software Explorer, som gjør det enkelt å stoppe programmer fra å kjøre ved oppstart av pc-en.
Les mer om Windows Defender i PC World Filguiden.

Spybot Search and Destroy
er et utmerket program for fjerning av spionprogramvare, men ikke stol på Spybot alene, supplér med Ad-Aware, for eksempel.
Les mer om Spybot Search and Destroy i PC World Filguiden.

Lavasoft Ad-Aware 2008 Free
søker gjennom maskinen din på jakt etter spionprogrammer. Gratisversjonen støtter kun manuelle søk, og ingen kontinuerlig overvåking. Ad-Aware finner enkelte programmer som Spybot ikke finner. Og motsatt.
Les mer om Ad-Aware i PC World Filguiden.

Mozy
...er en onlinetjeneste for sikkerhetskopiering. Den har en rekke ananserte finesser, og du får to gigabyte gratis. For eksempel støttes inkrementell backup, slik at sikkerhetskopieringen går raskere. Du kan dessuten bla deg gjennom 30 dager med sikkerhetskopier for å finne tidligere versjoner av filer.
Les mer om Mozy i PC World Filguiden.

VLC Media Player
Dersom du spiller av en del videofiler fra ulike kilder, og bruker Windows Media Player, er sannsynligheten stor for at du har opplevd at flere filer ikke kan spilles av, at du kun har fått lyd, og så videre. VLC Media Player, derimot, sluker det meste, kan rydde opp i lyd som er ute av sync og har ellers en rekke avanserte funksjoner. Må prøves!
Les mer om VLC i PC World Filguiden.

Itunes
er særdeles ryddig organisert, tilbyr en ok musikkbutikk, og har gode muligheter for å lage automatiske spillelister, som for eksempel musikk du har spilt mye og har gitt høy rating, men som du har spilt lite i det siste.
Les mer om iTunes i PC World Filguiden.

Mp3tunes er lett å huske, på grunn av navnet, som ikke minner så rent lite om Apples program. Mp3tunes kan du bruke til å synkronisere hele musikksamlingen din til selskapets tjenere. Deretter får du streamet musikken din derfra til en hvilken som helst pc, og til en rekke mobiltelefoner
Les mer om Mp3tunes i PC World Filguiden.

Fant du ikke det du lette etter? Les videre: 50 gode gratisprogrammer

Les om:

Utvikling