Hardt ut mot Microsoft

Hardt ut mot Microsoft

Steve Pepper slakter Microsofts kampanje for å sikre sin standard for nettpublisering.

Pepper leder den norske ISO-komiteen og går i Dagens Næringsliv ut og kritiserer Microsofts arbeidsmetoder og sier samtidig nei til en standardisering av selskapets dokumentformat Open XML.

- Open XML bør ikke godkjennes som ISO-standard. Det er unødvendig og kan være skadelig. Office-brukere trenger ikke at Open XML får et ISO-stempel for å dra nytte av den, sier Pepper til avisen.

LES OGSÅ: - Microsoft kjøper seg stemmer

Ifølge DN er Pepper positiv til at Microsoft har laget spesifikasjoner som åpner opp, men han sier også at ordet åpenhet misbrukes.

- Tidligere var informasjonen i et Office-program lukket inne i systemet. Ved å åpne spesifikasjonene kan andre verktøy hente ut informasjonen, og det er bra. Men den bør ikke bli en ISO-standard. Det er Microsoft som styrer alt rundt denne standarden, så den er ikke slik en åpen standard skal være, sier Pepper.

Steve Pepper mener imidlertid den konkurrerende standarden ODF er laget på en mer åpen måte, og at den kan være skadelig for denne standarden om Microsoft får en godkjenning.

Utvikling