Helseapp-konkurranse på datatreff

Helseapp-konkurranse på datatreff

Kreative deltakere på The Gathering kan bryne seg på helse-app programmering, og vinne store penger i samme slengen.

Over 5.000 deltakere på landets største datatreff The Gathering kan i påsken kjempe om totalt 850.000 kroner i en konkurranse om å lage helseapp-er og digitale løsninger til helse- og omsorgssektoren, i følge en pressemelding fra Oslo Medtech .

Helsesektoren søker nemlig etter skarpe it-hoder og spilløsninger for fremtidens helseutfordringer. Derfor lanserer Oslo Medtech sammen med Regionale Forskningsfond - Hovedstaden, Sunnaas sykehus og The Gathering konkurransen ”Power up i livets spill!”.

Helse med spill

Konkurransen er åpen for alle deltakere i alle aldre, og er første fase i en større satsing som skal inspirere til utvikling av kreative spill-løsninger som forenkler og effektiviserer hverdagen i helsesektoren.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud tar turen til Vikingskipet og The Gathering på Hamar for å åpne konkurransen på onsdag i påskeuka.

- På The Gathering er det et vell av deltakere som bruker spill og datateknologi fullt ut hver dag. De er fremtidens skarpe it-hoder, og vi vet at helsesektoren må kjempe hardt med andre bransjer om deres arbeidskraft. Derfor er samarbeidet med The Gathering så viktig, fordi vi gjennom "helse & spill-konkurransen" kan vise frem de spennende mulighetene som er i ferd med å åpne seg i helsesektoren, sier Kathrine Myhre, daglig leder i Oslo Medtech.

Vinnerne i konkurransens første fase kåres påskeaften.

Åpent for alle

Fase to av konkurransen er åpen for alle som vil være med. Regionale Forskningsfond - Hovedstaden bidrar med inntil 250.000 kroner i forprosjektmidler til hvert av de tre beste konkurransebidragene.

Fristen for prosjektforslag i fase to er satt til tirsdag 30. april.

Konkurranseregler er lagt ut på Medtech sine nettsider .

Utvikling