Her er app-ene Google har bannlyst

Her er app-ene Google har bannlyst

Lager app-butikk for Android-appene Google ikke vil ha i Marketplace.

- Vi trenger en App Store for apps som blir stoppet fordi en tjenestetilbyder eller en tilfeldig bedrift ikke liker dem, skrev utvikleren Koushik Dutta på Google+.

Dutta har tidligere jobbet som utvikler i Microsoft, og er godt kjent med utviklermiljøet for Android-plattformen.

Ideen om app store for uønskede applikasjoner har fått mange positive tilbakemeldinger, og Dutta er nå godt i gang med utviklingen, ifølge Techcrunch.

App-butikken er navngitt etter fastvaremodifikasjonen Cyanogenmod, en gratis utvidelse for Android som Dutta har medvirket i.

Beregnet på mods og tjenesteapps

Duttas app-store er ikke ment for piratkopierte applikasjoner og lignende. I stedet er det i hovedsak applikasjoner utvider funksjonaliteten i mobilen som skal distribueres.

For eksempel vil du kunne laste ned modifiserte versjoner av operativsystemet, arkadespillemulatorer, voicemail-applikasjoner, leverandørspesifikke tjenester og applikasjoner for opplåsing av telefon.

For å kunne bruke Cynanogenmod App Store må mobilen være opplåst.

Må låse opp telefonen

Å låse opp en Androidmobil kalles rooting. På Iphone er prosessen kjent som jailbreaking.

I praksis betyr det at du får full tilgang til mobilen, og kan installere alt du måtte ønske av applikasjoner og modifikasjoner.

På Apples Iphone er denne prosessen forholdsvis komplisert, men for androidbrukere er det ofte like enkelt som å installere en applikasjon.

Det å låse opp en smartmobil er for spesielt interesserte, og medfører en viss risiko. Her er det viktig å vite hva du gjør. Opplåsing medfører nemlig brudd på garantien, og du kan i verste fall sitte igjen med en dyr mobiltelefon som bare kan brukes som dørstopper.

Utvikling