Her er den heiteste Linux-distroen

Her er den heiteste Linux-distroen

Sjekk hvilke Linux-varianter som er mest populære.

Ifølge tall fra Distrowatch.com er det Mint som er mest populær som Linux-distribusjon nå. Det har den vært siden 2011. Distroen ble født i 2006.

Mint er basert på Ubuntu (f. 2004), men dette til tross er det ikke Ubuntu som kommer på andreplass.

Det er det frikode-veteranen Debian (f. 1993) som kupper andreplassen, distroen er visstnok er oppkalt etter bakmann Ian Murdocks kjæreste på den tiden.

Ubuntu, som tar tredjeplassen, ble i hine hårde dager basert på nettopp Debian, hvilket betyr at Mint også har Debian-DNA i seg.

Kjekler

Mint og Ubuntu har selv en liten familiefeide på gang om dagen. Ubuntu-utvikler Oliver Grawert mener Mint er for sårbar til å bruke med nettbanken., ifølge muktware.com. Årsaken er at sikkerhetsoppdateringene fra Ubuntu ikke nødvendigvis blir med til Mint-siden, ettersom endringer i sentrale komponenter som X.org, Friefox, Grub og Linux-kjernen som sådan ikke augtomatisk oppdaterer i Mint.

Mint-prosjektleder Clement Lefebvre mener derimot denne kritikken er basert holdning fremfor viten, og at oppdateringspakker til kjernen er tilgjengelig som såkalte «unstable sources» inntil Mint-teamet har gjennomgått dem.

Ikke bombesikker

I kronologisk rekkefølge flger Magie, Fedora, Opensuse, Pclinuxos, Manjaro, Arch og Puppy.

Statistikken er basert på hvor mange brukere Distrowatch.com har som besøker de ulike distirbusjonenes nettsider. Sånn sett er det ikke nøyaktig vitenskap, men gir gode pekepinn om hva som er snakkis om dagen, påpeker Computerworld Danmark.

Les om:

Utvikling