Her er nyhetene i Linux 3.6

Her er nyhetene i Linux 3.6

Det har bare gått to måneder siden Linux 3.5, men på søndag slapp Linus Torvalds en ny versjon.

Det mest bemerkelsesverdige med den nye versjonen er kanskje ”hybrid sleep”, som ligner noe som i lengre tid har vært tilbudt av Microsoft Windows. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Det er mange endringer i den nye versjonen. Det har ikke vært de aller største endringene i arkitekturen eller i filsystemet, det er på en måte mer en solid forbedring. Dette høres kanskje ikke så spennende ut, men spenningen ligger i detaljene og det er masse små ”overraskelser” overalt, sier Torvalds i en uttalelse .

Vil du ha en rask oversikt? Her er noen av høydepunktene:

1. Hybrid Sleep

Denne tilbyr en kombinasjon mellom hvile-og dvalemodus, og er kjent som ”hybrid sleep”. Det innebærer kopiering av RAM til harddisken. Fordelen med dette er at maskinen kan fortsette umiddelbart uten å miste noe data ved strømbrudd.

Hvis strømmen skulle bli borte, vil enheten fortsette med bildet som var oppe mens maskinen fortsatt var i dvalemodus. Funksjonen er lagt til hovedsakelig med bærbare enheter i tankene.

2. TCP Fast Open

TCP Fast Open er en funksjon utviklet av Google som hjelper til med å gjøre TCP-tilkoblinger raskere. I Linux 3.6 er det nå støtte for denne funksjonen på klientsiden. Serverstøtte mangler fortsatt. Resultatet skal være at det fungerer på en mye raskere måte, med mellom 4 og 41 prosent i sidelastingstid på populære nettsider.

3. Flere og bedre drivere

Linuxoppdateringer inneholder som regel alltid flere og bedre maskinvaredrivere, og den nyeste versjonen er intet unntak. Verdt og merke seg er utgivelsen av drivere rettet mot Sony og Apple-enheter.

4. Forbedret minnehåndtering

Blant endringene gjort for å forbedre minnehåndtering er en ny funksjon som gjør det mulig å slå sammen swap read-aheads IOPS (input/output operations per second), noe som skal forbedre gjennomstrømning og senker CPU-forbruket.

For en komplett oversikt over nyhetene i Linux 3.6 kan du besøke kernelnewbies.org.