HP nærmer seg Webos-avgjørelse

HP nærmer seg Webos-avgjørelse

HP vil avgjøre Webos' skjebne i løpet av de neste to ukene, ifølge selskapets toppsjef Meg Whitman.

Ifølge HPs toppsjef Meg Whitman vil selskapet ta en endelig beslutning om fremtiden til operativsystemet Webos i løpet av de neste to ukene.

HP fikk tilgang på Webos gjennom oppkjøpet av Palm i 2010. I august i år annonserte selskapet at de ville droppe støtten til Webos-enheter som Touchpad, samtidig som de annonserte oppkjøpet av det britiske selskapet Autonomy. Spørsmålet er nå hvorvidt HP kommer til å selge Webos, beholde programvaren og lisensiere den ut til andre maskinvareprodusenter - eller avvikle plattformen.

Nylig hevdet en kilde som er tett på prosessen overfor nettsiden Venturebeat at HP har oppfordret både Intel og Qualcomm til å kjøpe Webos-divisjonen - under forutsetning om at kjøperen går med på å lisensiere Webos tilbake til HP, som angivelig skal ønske å bruke programvaren i skriverne sine.

- Vi kommer til å annonsere vår beslutning i løpet av de neste to ukene. Dette er ikke en enkel avgjørelse, ettersom stillingene til 600 ansatte står på spill. Vi trenger et annet operativsystem, sier Meg Whitman til den franske avisen Le Figaro.

Den siste uttalelsen om at selskapet trenger et annet operativsystem har imidlertid også ført til spekulasjon, ettersom HP blant annet slått seg sammen med Microsoft, som skal levere Windows 8 til selskapets kommende Slate 2-nettbrett.

Utvikling