Huawei vil kuppe Nokia-genier

Huawei vil kuppe Nokia-genier

Huawei vil bygge bedre smarttelefoner og investerer 70 millioner euro i Finland.

Selskapet ønsker å ansette tidligere Nokia-ansatte eller leie Nokias nåværende ansatte.

Huawi Technologies vil investere 70 millioner euro over en fem-års periode for å etablere et forsknings-og utviklingssenter i Helsinki, Finland.

Den første oppgaven vil være å bygge programvare for smarttelefoner og nettbrett basert på Android og Windows Phone 8. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Opportunistiske

Huawei er i dag verdens femte største smarttelefonleverandør når det gjelder salg av enheter, men de ønsker å komme inn på topp tre.

Ifølge Neil Mawston, administrerende direktør for Strategy Analytics, håper selskapet å klare dette ved å utnytte Nokias evige kamp for å klare seg på markedet.

- Huawei er litt opportunistiske fordi de vet det er mange godt kvalifiserte Nokia-folk i Hersinki-område som vil være på jakt etter sysselsetting.

Vil ha over 100 ansatte

I første omgang planlegger Huawei å rekruttere 30 ansatte til senteret sitt, men som mål har de å ansette over 100 personer i løpet av de fem årene.

Det sier selskapet i en uttalelse mandag.

De første prosjektene vil fokusere på utvikling av programvare for smarttelefoner, nettbrett og andre enheter, basert på Android og Windows Phone 8.

Ericsson stor konkurrent

Selskapet har fortatt ikke annonsert sin nyeste smarttelefon basert på Microsofts nye operativsystem , men det er forventet at dette skjer snart.

Huawei har hatt som vane å investere i nordiske land.

I fjor kunne de feire sitt ti års jubileum i Sverige, hjemlandet til Ericsson, som er selskapets største konkurrent på mobilnett-fronten.

Huawei er for øyeblikket over 7000 ansatte spredt rundt i Europa.

Les om:

Utvikling