IBM forenkler finansieringen

IBM forenkler finansieringen

IBM omorganiserer kanalen og satser på programvaresalg i mellommarkedet for å øke lønnsomheten.

IBM vil bli enklere å forholde seg til og gjennomfører nå en rekke endringer for å lette forholdet til partnerne og øke lønnsomheten for alle.

Blant annet slo IBM nylig sammen Software Technology Group og Business Partner Organisation til en ny enhet.

Bjørn Nordby, tidligere direktør i Software Group Norge, er ny leder av den sammenslåtte avdelingen i Norge og mener den vil bidra til en mye mer effektiv organisasjon.

- Både partnerne og kundene våre vil merke at vi har flere ressurser tilgjengelig. Det har aldri vært så mange personer tilgjengelig for vår kanal som etter denne sammenslåingen. Det vil også bidra til å effektivt trekke partnerne med ut til kundene, sier han.

Flere økonomiske fordeler

IBM skal også gjøre det lettere for partnerne å få penger i forkant av konkrete kundeavtaler slik at partnerne slipper å finansiere hele salget selv. Dette ifølge Rich Hume som er direktør for IBM Global Business Partners.

I tillegg reduseres antallet partnerprogrammer med 70 prosent. Blant annet vil selskapet legge mindre vekt på spesifikke produktområder når det gjelder å bistå med insentiver og planer. Mer strømlinjeformede insentiver skal dessuten gjøre det enklere for partnerne å forutse hvor mye penger de kan tjene på hver enkelt avtale.

Selskapet vil også utvide sine «principles of engagement» til å gjelde alle partnere som jobber med selskapets Systems Technology Group. Prinsippene tar for seg IBMs forpliktelse til kanalpartnerne og hva selskapet forventer fra dem.

Bjørn Nordby kan ikke si noe om hvilke tiltak som eventuelt er aktuelle for Norge, men bekrefter at det vil komme endringer.

- Det er positive ting på gang, men jeg kan ikke si noe annet enn at vi skal gjøre ting mer effektivt mellom partner og leverandør. Her ligger det blant annet flere økonomiske fordeler for partnerne, sier han.

Markedsføringspenger

IBM satser også på å få partnere som tradisjonelt har fokusert på maskinvare til å selge programvareprodukter.

Et satsingsområde er mellommarkedet som IBM definerer som kunder med mellom 100 og 999 ansatte. IBMs programvaresalg i dette markedet vokser dobbelt så raskt som i noe annet kundesegment, og for å komme tettere på disse kundene lanserer IBM et insentivprogram som omfatter markedsføringspenger, leads og markedsføringsverktøy.

Navnet på programmet er IBM Business Partner Software Midmarket Value Initiative, og for å kvalifisere må partnerne allerede være medlem av IBMs Partnerworld-program og delta i Partner Advantage Plus. Programmet er en utvidelse av selskapets Value Advantage Plus, og belønner partnere som bygger løsninger rundt IBMs programvare.

IBM Business Partner Software Mid-Market Value Initiative er primært ment for eksisterende programvarepartnere i utvalgte geografiske områder, og programmet vil til å begynne med rulles ut i 12 nordamerikanske byer.

Utvikling