IBM gir bort millioner til militæret

IBM gir bort millioner til militæret

IBM ønsker å gi bort programvare verdt 45 millioner dollar til det amerikanske militæret. Dette for å gjøre ære på sønnen til en ansatt som ble hardt skadet i Irak.

IBM har lenge utviklet en programvare som simultanoversetter mellom engelsk og arabisk. Den amerikanske hæren har testet det i Irak, og Pentagon vurderer å kjøpe det. Nå kan de få det gratis, hvis de ønsker.

Tilbudet kommer fra IBM-sjef Sam Palmisano selv, direkte til president George W. Bush. Men det kommer brått på. Den amerikanske staten vet ikke helt om de har lov til å ta i mot. Advokatene er dermed satt på saken.

LES OGSÅ: Nytt håp for norsk språkteknologi

Bakgrunnen til donasjonen finner vi i historien om Mark Ecker jr., sønn av en IBM stormaskinselger fra Massachusetts. I februar mistet han begge bena etter at en bombe gikk av i et hus han gjennomsøkte. Eckers far fortalte historien til sine kolleger, og etter hvert fikk Sam Palmisano nyss om den, skriver Sydney Morning Herald.

Palmisano skrev et brev til Bush hvor han tilbød 10 000 kopier av IBMs Multilingual Automatic Speech Translator gratis til det amerikanske militæret.

Det hører også med til historien at den amerikanske staten kjøper IBM-utstyr for rundt tre milliarder dollar i året og at det finnes konkurrenter til IBMs toveis-oversetter.

Les om:

Utvikling