Ice Cream Sandwich til x86

Ice Cream Sandwich til x86

Åpen kildekode-utviklere har greid å kjøre Android 4.0 på x86 prosessorer.

Android 4.0 er utviklet for å drive nettbrett og smartmobiler som bruker ARM-prosessorer.

Nå har åpen kildekode-gruppen Android-x86.org gått igjennom koden og fått operativsystemet til å kunne kjøre på x86 prosessorer.

Det var utvikleren Chih-Wei Huang som slapp nyheten på Googles diskusjonsforum for Android utviklere torsdag denne uken.

X86-versjonen av Android er fortsatt i et tidlig stadium av utviklingen, men kildekoden er gjort tilgjengelig for nedlasting på gruppens nettsted.

Riktignok er x86-porten av Ice Cream Sandwich ikke funksjonsmessig komplett enda. Trådløst nett, grafikkakselerasjon og berøringsfunksjon virker, men lyd, kamera, ethernet og øvrig maskinvareakselerasjon er ikke klart enda.

Det mest spennende med overføringen av Android fra ARM til x86 er implikasjonen dette gir om at vi kan se nettbrett basert på Intel eller AMDs prosessorer om ikke så lenge.

Intel har for eksempel tidligere sagt at de jobber med Google for å levere Android på x86-baserte nettbrett og smartmobiler.

Og som ikke det var nok, har en talskvinne for MIPS uttalt at selskapets utviklere bare ventet på at Google skulle slippe Android som åpen kildekode slik at de kan overføre operativsystemet til å kjøre på MIPS.

Det ser med andre ord ut som om vi kan ha et spennende år i vente på Android-fronten.

Les om:

Utvikling