Ignorerer Adobe-oppdateringer

Ignorerer Adobe-oppdateringer

Takket være brukere som dropper å oppdatere Adobe Reader, har hackere hatt fritt frem i tre måneder.

Det er over tre måneder siden sikkerhetshullet i Adobes Reader ble kjent, og oppdateringen som tetter det har vært tilgjengelig nesten like lenge. Det hjelper imidlertid lite. Brukerne viser seg nemlig å ingorere oppdateringsvarslene fra Adobe.

Sikkerhetshullet omtales som kritisk, og er på nivå med kritiske sårbarheter i Internet Explorer eller Windows - og kanskje til og med mer alvorlig enn som så, ettersom Adobe Reader også er utbredt på Mac og Linux.

LES OGSÅ:

Adobe stenger sikkerhetshull

Sikkerhetsselskapet Qualys har sjekket flere hundre tusen pc-er tilhørende sine kunder, og funnet ut at kun et fåtall har installert oppdateringen fra Adobe som skal tette det kjente sikkerhetshullet i Reader.

Da Adobe slapp sin nyeste sikkerhetsoppdatering i forrige uke, meldte de at de også har utbedret fem andre kritiske feil i Reader og Acrobat, men at de hadde valgt å vente med å melde fra om dem før feilene var utbedret.

Qualys sier at det normalt tar rundt to uker før rundt 40 prosent av brukerne har installert oppdateringer som fikser feil og sikkerhetshull i Internet Explorer. Erfaringen er at det ikke står på langt nær like bra til når det gjelder å kjøre sikkerhetsoppdateringer til Adobes programmer. To uker etter at Adobe Reader og Acrobat 9.1 ble lagt ut på nettet, hadde mindre enn ti prosent av brukerne oppdatert programmene. Dette til tross for at hullene hadde blitt omtalt i pressen en rekke ganger.

Les mer hos Techworld.com eller last ned oppdateringen manuelt her.

Utvikling